Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Chtěl uniknout desetiletému vězení

ZLÍNSKÝ KRAJ: Krajští kriminalisté muže zadrželi a včera v poledne předali do věznice v Olomouci. 

Krajští kriminalisté zadrželi ve spolupráci s brněnskou zásahovou jednotkou celostátně hledaného muže, na kterého vydal začátkem března Krajský soud v Brně, pobočka Zlín příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Krajští kriminalisté se delší dobu snažili získat informace k pobytu a pohybu muže, který měl v druhé polovině února nastoupit do vězení. Měli informace, že se hledaný chystá opustit území České republiky a uniknout tak dese tiletému trestu odnětí svobody. Kriminalisté ze své osobní znalosti a předešlých zkušeností s tímto mužem věděli, že se jedná o nebezpečnou a agresivní osobu užívající omamné a psychotropní látky. Na základě získaných informací pak čtyřiatřicetiletého muže z Uherskohradišťska v úterý krátce po půl desáté večer zadrželi u kostela ve Valašských Kloboukách.

Muž se choval velmi obezřetně, už při prvním spatření policejního vozidla v civilním provedení a otevření dveří vozu, reagoval útěkem. Ovšem neměl šanci zasahujícím policistům, kteří ho obklíčili ze všech stran a ulic uniknout. Při samotném zadržení pak kladl odpor a byl agresivní. Policisté museli použít donucovací prostředky nejenom hmaty a chvaty sebeobrany, ale i namířenou střelnou zbraň.

Čtyřiatřicetiletý muž figuroval jako hlavní organizátor drogového gangu, který krajští kriminalisté rozkryli v roce 2014, více k realizaci v tiskové zprávě: https://www.policie.cz/clanek/zlinsti-kriminaliste-rozkryli-drogovy-gang.aspx

mjr. Mgr. Lenka Javorková, 11. dubna 2019

vytisknout  e-mailem