Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zlínští kriminalisté rozkryli drogový gang

ZLÍNSKÝ KRAJ: Stíhají 11 osob, z toho 5 skončilo ve vazbě.  

Zlínští policisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie Zlínského kraje rozkryli jedenáctičlennou organizovanou skupinu pachatelů. Po dlouhodobém intenzivním vyšetřování tyto podezřelé osoby ve věku od pětadvaceti do devětatřiceti let na začátku prosince kriminalisté zadrželi, a to na několika místech Zlínského kraje, Jihomoravského kraje a na území hlavního města Prahy. Pětice z obviněných skončila následně ve vazbě.  „Jednalo se o mimořádně rozsáhlý zákrok, na kterém se podílely desítky policistů z celého Zlínského kraje, Středočeského kraje a ze Zásahové jednotky Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje,“ uvedl náměstek ředitele pro SKPV plk. Jindřich Kučera.
Organizovaná skupina těchto jedenácti osob nelegálně vyráběla na území Zlínského kraje ve velkém rozsahu metamfetamin, tedy pervitin. K výrobě používala dostupné lékové přípravky, které dovážela ze zahraničí. Pervitin poté distribuovala dalším osobám především z řad toxikomanů ve Zlínském a Jihomoravském kraji a na území hlavního města Prahy. Během vyšetřování kriminalisté zjistili, že tato skupina osob nelegálně vyrobila jen za rok 2014 minimálně 8 kilo pervitinu. Takové množství by na černém trhu mělo hodnotu až okolo dvanácti miliónů korun.
Několik osob z této skupiny v rodinném domě na Uherskohradišťsku také neoprávněně pěstovalo rostliny rodu Cannabis. Z těchto vypěstovaných rostlin poté obvinění nelegálně zpracovali využitelné části sušením na marihuanu, kterou částečně použili pro vlastní potřebu a zbytek dál distribuovali.
Všem jedenácti osobám vyšetřovatel sdělil obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což jim hrozí trest odnětí svobody až na dvanáct let. Případ dozoruje Krajské státní zastupitelství v Brně – pobočka Zlín.
 drogy3.JPG
 
drogy1.JPG              
drogy2.JPG            
drogy4.JPG                                                                                    
17. prosince 2014, nprap. Mgr. Lucie Javoříková

vytisknout  e-mailem