Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Bezpečnostní opatření na fotbalové utkání FC Viktoria Plzeň vs. AS Řím v UEFA Champions League

PLZEŇ – Policisté budou dohlížet na veřejný pořádek před, během i po skončení fotbalového utkání v Doosan Areně a jejím okolí. 

Dnes 12. prosince 2018 nás čeká fotbalový duel, ve kterém proti sobě v souboji nastoupí FC Viktoria Plzeň vs. AS Řím, jedná se totiž o poslední zápas Ligy mistrů a rozhodující bitvu o postup do jarní fáze Evropské ligy.

Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje v této souvislosti přijalo bezpečnostní opatření, při kterém se policisté budou zaměřovat na zajištění klidu a veřejného pořádku a budou dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu, a to nejenom v okolí samotného fotbalového stadionu, ale i na celém území plzeňské metropole. Cílem bezpečnostního opatření bude zajistit bezproblémový průběh této akce. Do opatření jsou zapojeni kolegové ze služby pořádkové policie, ze služby dopravní policie, ze služby kriminální policie a vyšetřování, cizinecké policie včetně kolegů z antikonfliktního týmu i policistů z oddělení služební kynologie. Je pravděpodobné, že se fanoušci sejdou na náměstí Republiky v Plzni, proto v této souvislosti upozorňujeme na možná krátkodobá omezení. Policisté budou samozřejmě monitorovat pohyb fanoušků obou klubů a zajišťovat jejich doprovod. Pozornost z naší strany bude věnována vlakovému i autobusovému nádraží a příjezdovým trasám do Plzně. Při realizaci bezpečnostního opatření plzeňští policisté úzce spolupracují nejen s pořadatelskou agenturou, ale i s kolegy pořádkových jednotek z Karlovarského a Jihočeského kraje. Před utkáním, v jeho průběhu i po jeho skončení budou policisté monitorovat situaci za využití mobilního monitorovacího centra. K dispozici v rámci opatření máme policejní vrtulník, tzv. Schengenbus a i kolegy z oddělení služební hipologie Krajského ředitelství hlavního města Prahy.

Nutno také zmínit, že mohou vzniknout problémy s parkováním. Doporučujeme si zajistit zaparkování vozidel v okrajových částech města Plzně a do centra se dopravit městskou hromadnou dopravou nebo pěšky. Parkování nebude možné ani na Denisovo nábřeží v Plzni a v ulici Dřevěná.

pprap. Iveta Kořínková
vrchní asistent

vytisknout  e-mailem