Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Bezpečně u vody

MS kraj – bezpečné chování u vody se vyplácí 

Školní rok nám nenávratně končí, mnohé děti si přebírají své první vysvědčení a vyráží za prázdninovým dobrodružstvím. K létu neodmyslitelně patří návštěvy přehrad, campů, letních stanových táborů apod. Abyste na prázdniny vzpomínali jen v dobrém, myslete také na své bezpečí. Preventisté proto apelují na bezpečný pohyb u vody. https://www.policie.cz/clanek/krajske-reditelstvi-severomoravskoho-kraje-zpravodajstvi-bezpecne-u-vody.aspx

Jednou z akcí, která upomíná na možná rizika spojená s pobytem u vody, je akce „Bezpečně u vody“, která se, tak jako minulý rok, konala na vodních nádržích v Moravskoslezském kraji. Podrobnější článek naleznete zde: https://www.policie.cz/clanek/krajske-reditelstvi-severomoravskeho-kraje-zpravodajstvi-bezpecne-u-vody.aspx

I tento rok jste se, dne 25. 6. 2021, mohli potkat na údolní nádrži na řece Lučině u Žermanic s preventisty z Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje, spolu s policisty obvodního oddělení Nošovice. Na vodní hladině hlídkovalo plavidlo Policie ČR spolu se Státní plavební správou a Speciální pořádkovou jednotkou Policie ČR.

Předmětem zájmu nebyl pouze dohled nad dodržováním předpisů určených na vodních plochách, ale také na dodržování pořádku a bezpečného chování na přidružených cestách okolo těchto vodních ploch a v campech.

Některá z upozornění, která byla připomínána návštěvníkům žermanické přehrady:

Dávejte si pozor na své osobní věci.
Ve vozidlech na označených parkovištích nenechávejte cennosti. Vozidla si řádně zajistěte. Nenechávejte pootevřené okénka.
Když se jdete koupat, neopouštějte své deky, na kterých máte odloženou tašku s penězi, klíče od auta, klíče od chatky apod.
Hlídejte si své děti při pohybu ve vodě. Neplavte tam, kde je to patřičným značením zakázáno. Neskákejte do vody, kde nevíte, co se pod hladinou nachází.
Dodržujte a respektujte vnitřní řád a pořádek campů.
Před plavbou na loďce a během ní nepožívejte alkohol apod.

Preventisté osloveným občanům předávali tematické letáčky s dalšími radami. Preventivní akce měla pozitivní ohlasy.

Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
nprap. Lucie Galiová
vrchní inspektor oddělení prevence
28. června 2021

vytisknout  e-mailem