Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Bezpečně u vody

MS kraj - policisté upozorňovli na bezpečnostní rizika spojená s pobytem u vodních ploch 

Tak jako v loňském roce také během letošních prázdnin se rekreanti u vodních ploch mohou setkat s policisty. Za účasti zástupů Státní plavební správy totiž probíhá celorepubliková bezpečnostně preventivní akce s názvem "Bezpečně u vody". Jejím hlavním cílem je upozornit na možná rizika spojená s plavbou, koupáním, parkováním, či odcizením osobních věcí (více o akci naleznete na https://www.policie.cz/clanek/web-informacni-servis-zpravodajstvi-bezpecne-u-vody.aspx).

Přinášíme vám informace o prvních dvou akcích, které v Moravskoslezském kraji již proběhly.

Žermanická přehrada

“Voda“ je spojována s příjemnými zážitky, jako jsou prázdniny, slunné počasí a společně strávené okamžiky relaxace a zábavy s těmi nebližšími. Aby tyto aktivity nebyly nečekaně ovlivněny negativními zážitky, je nutné dbát na bezpečnost. Právě na rizika spojená s pobytem u vodních ploch má upozornit celorepubliková součinnostní akce policistů pořádkové služby, policejních preventistů a zaměstnanců Státní plavební správy „Bezpečně u vody“.

První takováto akce v rámci Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje se uskutečnila 12. července u Žermanické přehrady. Zapojili se do ní policisté obvodního oddělení Nošovice, speciální pořádkové jednotky a oddělení prevence. V součinnosti se zástupci Státní plavební správy se zaměřili na přestupky na vodních plochách, cestách a také okolo těchto ploch. Jelikož akce má v prvé řadě preventivní charakter, byli návštěvníci přehrady nabádání, aby si například:

  • u vody dávali pozor na své osobní věci a nenechávali je bez dozoru;
  • své cennosti, které nezbytně nepotřebují, nechali raději doma;
  • svá jízdní kola zabezpečili proti odcizení s využitím pevného lankového zámku a jiného zabezpečovacího zařízení;
  • parkovali na místech k tomu určených;

Tyto a mnohé další rady nalezli návštěvníci také na informačních letácích, které policisté rozdávali. Akce se ze strany oslovených občanů setkala s pozitivním ohlasem.

nprap. Lucie Galiová
Krajské ředitelství policie Moravskoslezkého kraje
14. 7. 2020

Slezská Harta

Dnem 1. července 2020 odstartovala bezpečnostně preventivní akce Policie České republiky zaměřená na bezpečnost v okolí vodních ploch, která potrvá až do konce září.

Ve středu 15. července 2020, za účasti bruntálských policistů ve spolupráci se Speciální pořádkovou jednotkou Krajského ředitelství Moravskoslezského kraje a státní plavební správou, proběhla tato akce také na vodní nádrži Slezská Harta. Smyslem bezpečnostně preventivní akce bylo informovat občany o bezpečných zásadách nejen při rekreaci u vody, ale také je upozornit na dodržování pravidel souvisejících s pohybem na vodních plochách, pohybu na vodě nebo přilehlém okolí vodní nádrže. Jednotliví policisté upozorňovali také na zabezpečení uložených věcí např. v odstaveném vozidle nebo ve stanu při kempování. Souhrnné preventivní rady obdrželi také na informačních letácích s příznačným názvem „Bezpečně u vody“.

prap. Karla Špaltová
Krajské ředitelství policie Moravskoslezkého kraje
16. 7. 2020

Odkazy do noveho okna

Bezpečně u vody-Slezská harta I

Bezpečně u vody-Slezská harta I 

Detailní náhled

Bezpečně u vody-Slezská Harta II

Bezpečně u vody-Slezská Harta II 

Detailní náhled

Bezpečně u vody-Slezská Harta III

Bezpečně u vody-Slezská Harta III 

Detailní náhled

Bezpečně u vody-Žermanice I

Bezpečně u vody-Žermanice I 

Detailní náhled

Bezpečně u vody-Žermanice II

Bezpečně u vody-Žermanice II 

Detailní náhled

Bezpečně u vody-Žermanice III

Bezpečně u vody-Žermanice III 

Detailní náhled

Bezpečně u vody-Žermanice IV

Bezpečně u vody-Žermanice IV 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem