Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

BESIP a policie na besedě

Policistka a zástupce BESIPu se zaměřili na dopravu 

V pondělních odpoledních hodinách 28. listopadu 2011 navštívila policejní preventistka společně se zástupcem BESIPu zástupkyně základních organizací a klubů žen Českého svazu žen v trutnovském regionu. V útulných prostorách Oranžového domu v Trutnově se sešly necelé dvě desítky žen.

Po příchodu byli zástupce BESIPu i policistka představeni a ujali se slova. Preventistka vysvětlila přítomným ženám důvod návštěvy a zároveň  předala informace, které se týkají kapesních krádeží a internetových podvodníků. Jelikož se rychle blíží vánoční svátky a s tím i spojený shon, týkající se nákupu potravin a dárků, je nutné si dávat pozor na své kabelky a peněženky. Zlodějíčkové, kteří okrádají nic netušící zákazníky, čekají na každou příležitost a využívají ke svému obohacení přeplněných obchodů nakupujících a zmatků v prodejnách.

Přítomný zástupce BESIPu pan Hošek pohovořil o probíhající kampani "Senioři v dopravě", kdy hlavním úkolem policistů je zaměření zejména na bezpečnost cyklistů a chodců v silničním provozu. Posluchačkám vysvětlil, jak má vypadat řádně vybavené jízdní kolo, se kterým se pohybují v silničním provozu.  Nezapomněl i na správné přecházení vozovek na přechodech. Připomněl, že při pohybu po komunikacích v ranních nebo večerních hodinách, by se mělo nosit světlé či barevné oblečení a vybavit se pokud možno nějakými reflexními prvky, aby byli chodci či cyklisti dobře viditelní pro další účastníky silničního provozu.

Na závěr přítomné dámy převzaliy drobné dárky s reflexními prvky od BESIPu, které jistě najdou využití. Beseda proběhla v přátelském ovzduší a všichni se shodli, že se těší na další spolupráci.

nprap. Věra Krejčová
29. 11. 2011

Čtěte také


 

Odkazy do noveho okna

ČSŽ 28.11.

ČSŽ 28.11. 

Detailní náhled

ČSŽ 28.11.

ČSŽ 28.11. 

Detailní náhled

ČSŽ 28.11.

ČSŽ 28.11. 

Detailní náhled

ČSŽ 28.11.

ČSŽ 28.11. 

Detailní náhled

ČSŽ 28.11.

ČSŽ 28.11. 

Detailní náhled

ČSŽ 28.11.

ČSŽ 28.11. 

Detailní náhled

ČSŽ 28.11.

ČSŽ 28.11. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem