Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Senioři v dopravě

Policistka a zástupce BESIPu navštívili klub seniorů 

Včerejšího dne (22. listopadu 2011) opětovně navštívila Klub seniorů na ulici Sadové ve Dvoře Králové nad Labem policistka Preventivně informační skupiny Trutnov a tentokrát ji doprovázel zástupce BESIPu pan Hošek. Setkání se uskutečnilo v odpoledních hodinách v kulturní místnosti domova důchodců. Jako vždy byla účast hojná, na úterní odpolední program se přišlo podívat na tři desítky seniorů a seniorek.

Policistka přítomným spoluobčanům vysvětlila důvod návštěvy a představila zástupce BESIPu pana Hoška. Zejména se zaměřila na kapesní krádeže v prodejnách a obchodních centrech. Ty budou v nastávajícím období přibývat, jelikož již pomalu začíná období, kdy lidé začínají ve větší míře nakupovat vánoční dárky. Upozornila, čeho by se měli vyvarovat, a jak si počínat, pokud by se stali oběťmi samotné krádeže.

 

V přednášce pak pokračoval pan Hošek, který posluchačům vysvětlil smysl kampaně "Senioři v dopravě" pod záštitou Ministerstva dopravy, oddělení BESIP. Hlavním úkolem je zaměření policie na bezpečnost cyklistů a chodců v silničním provozu, neboť jednou z neohroženějších skupin jsou senioři. Seniorům vysvětlil správné přecházení přes vozovku v místech přechodů a vysvětlil, že chodec nemá absolutní právo před vozidly. Došlo i na jízdní kola, zejména na jejich vybavení. Na dotazy účastníků s přehledem odpovídal. Policistka připomněla řidičům, kteří k přepravě využívají svá vozidla, aby nezapomínalï na pravidelné lékařské prohlídky. Zejména podotkla, pokud se necítí po zdravotní stránce nejlépe a měli by někam s vozidlem odjet, aby raději cestu odložili na jinou dobu nebo se nechali někým odvézt. Určitě tím předejdou problémům, které by mohla způsobit zdravotní indispozice. 

 

Na závěr besedy přítomní obdrželi od pracovníka BESIPu látkové nákupní tašky, na kterých je našitý reflexní pruh a dva druhy reflexních pásků na rukávy nebo nohavice. Nosit tyto prvky má určitě své odpodstatnění, chodci či cyklisti jsou na komunikacích více vidět a tím usnadňují i lepší orientaci řidičům.
 
nprap. Věra Krejčová
23. 11. 2011

 

 

 

Odkazy do noveho okna

DKNL 22.11.

DKNL 22.11. 

Detailní náhled

DKNL 22.11.

DKNL 22.11. 

Detailní náhled

DKNL 22.11.

DKNL 22.11. 

Detailní náhled

DKNL 22.11.

DKNL 22.11. 

Detailní náhled

DKNL 22.11.

DKNL 22.11. 

Detailní náhled

DKNL 22.11.

DKNL 22.11. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem