Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Oslavy vzniku samostatného Československa

PLZEŇ - Oslava vzniku samostatného Československa se v teritoriu města Plzně uskuteční v pátek dne 28. října 2022. Pro zajištění bezpečnosti účastníků na oslavách dojde i na lokální uzavírky vybraných komunikací v centru města. Pro zajištění bezpečnosti a plynulosti dopravy budou dočasné uzavírky komunikací řešeny náhradními objízdnými trasami. 

Policisté městského ředitelství policie Plzeň připravili v souvislosti s oslavami výročí vzniku samostatného Československa preventivně bezpečnostní opatření, které s sebou přinese dopravní omezení. Akce se uskuteční v pátek 28. října 2022. V podvečer proběhne pietní akt na náměstí T. G. Masaryka, následovat bude lampionový Průvod světel zakončený na náměstí Republiky ohňostrojem. Policisté budou v průběhu celé akce mimo jiné dohlížet na veřejný pořádek a zajišťovat bezpečnost a plynulost v dopravě. 

  • Pietní akt  od 17 hodin - omezení provozu v pravém jízdním pruhu Klatovské ulice ve směru do centra města (podél nám. T. G. Masaryka)
  • lampionový Průvod světel od 17.30, trasa průvodu: Klatovská – Americká - Jungmannova – ul. B. Smetany - náměstí Republiky - obousměrné uzavření Klatovské ulice v úseku od křižovatky s ulicemi U Trati a Borská až po křižovatku s ulicemi Tylova a Americká :  odklon dopravy na křižovatce ulic Klatovská, Borská, U Trati bude řešen ulicemi U Trati, Prokopova, výjezd vozidel z ulice Bendova odveden do ulice Purkyňova, Prokopova nebo na Klatovskou ulici směr Bory, na křižovatce ulic Klatovská, Husova umožněno pouze pravé odbočení do ulice Husova ve směru z centra, kolmé přejezdy v tomto úseku budou řešeny značkou, zábranou a při průchodu průvodu zavírány „na ruku“.
  • do odchodu průvodu budou vždy jednotlivé komunikace omezené v provozu z hlediska zajištění bezpečnosti všech účastníků průvodu, na některých místech v centru města dojde k vyblokování parkovacích míst 
  • 18.00 - 19.30 hodin dojde k uzavírce dopravy na náměstí Republiky 

Upozorňujeme všechny účastníky akce, aby měli své věci neustále pod kontrolou. Ve vozidle neponechávejte viditelně odložené věci, byť nepatrné hodnoty, které mohou přilákat nenechavce. Jistě na akci zamíří i ti nejmenší, proto upozorňujeme návštěvníky, aby měli děti, které přichází s nimi, pod dohledem. V souvislosti s touto akcí žádáme řidiče, aby respektovali daná dopravní omezení v provozu, svá vozidla parkovali na místech k tomu určených a všechny účastníky silničního provozu, aby byli k sobě maximálně ohleduplní. 

odkaz na aktuality města Plzně: https://www.plzen.eu/o-meste/aktuality/aktuality-z-mesta/plzen-oslavi-vznik-republiky-na-28-rijna-opet-pripravila-atraktivni-program.aspx

nprap. Veronika Hokrová
27. října 2022

vytisknout  e-mailem