Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Anonym volal policii

Policisté jej ještě téhož dne odhalili 

Dnešního dne bylo před půl osmou ráno přijato na lince tísňového volání 158 anonymní oznámení o uložení bomby v klatovské základní a mateřské škole. Na inkriminované místo okamžitě vyjeli policisté, kteří evakuovali z objektu 80 osob. Následně pak byla provedena prohlídka všech  prostor a okolí školy, přičemž k této byl přizván i psovod se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání nástražného výbušného systému. Výsledek této prohlídky byl negativní. Akce se na místě účastnilo přes dvacet policistů z pořádkové, dopravní a kriminální služby.
Všemi okolnostmi případu a získanými poznatky se okamžitě intenzivně zabývali policisté z obvodního oddělení Klatovy. Jednání pachatele nese znaky skutkové podstaty přečinu  šíření poplašné zprávy. Dle trestního zákoníku lze pachatele popsaného jednání potrestat odnětím svobody na šest měsíců až tři léta nebo zákazem činnosti.
Maximální nasazení policistů přineslo ještě dnešního dne pozitivní výsledky. Podezřelý byl totiž vzápětí odhalen. Z důvodu jeho věku jej  však nelze blíže konkretizovat, jelikož se jedná o osobu mladistvou.

nprap. Jana Tomková
28.1.2011

vytisknout  e-mailem