Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Alkohol za volantem

Za dva dny šest opilých 

 Plzeňští policisté během soboty a neděli přistihli na volantem šest opilých řidičů.
 Jednoho z nich odhalili policisté z oddělení hlídkové služby v Plzni na Klatovské třídě v sobotu kolem půl páté ranní. Třicetiletý Plzeňan seděl za volantem Škody Felicie a přístroj mu v dechu naměřil 1,38 promile alkoholu. Skončil v péči lékaře, který mu odebral vzorek krve k expertíze. Policisté řidiči samozřejmě na místě zadrželi řidičský průkaz a skutek kvalifikovali jako trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.
 Dalším z kontrolovaných byl 45letý Plzeňan. Řídil Škodu Forman a na náměstí T. G. Masaryka, kde jej policisté zastavili, nadýchal téměř dvě promile alkoholu. Ještě téhož dne si převzal záznam o sdělení podezření pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky a také jemu byl řidičský průkaz zadržen.
 V rukou policistů skončil také 39letý cizinec, který v sobotu kolem třetí hodiny v noci usedl za volant vozu Škoda Favorit i přesto, že mu soudce Okresního soudu Plzeň - město zakázal řídit až do června letošního roku. Navíc u něj dechová zkouška odhalila alkohol. Nadýchal 1,33 promile. Kromě toho se bude zodpovídat i z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, protože oprávnění řídit motorová vozidla zatím nezískal.
 Čtvrtým hříšníkem je 31letý muž, který má své trvalé bydliště nahlášené v malé obci na severu Plzeňska. Plzeňskou Plaskou ulicí projížděl včera kolem čtvrté hodiny v noci ve vozidle Nissan Sunny. Policisté jej vyzvali k dechové zkoušce a ta byla pozitivní. Nadýchal 1,5 promile alkoholu a skončil na protialkoholní záchytné stanici. Také tento skutek byl kvalifikován jako trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.
 Sdělení podezření ve zkráceném přípravném řízení si vyslechl také 21letý mladík ze sousedního státu. V plzeňské Lobezské ulici jejza volantem Seatu Cordoby kontrolovali policisté z oddělení hlídkové služby a protože se jim zdál opilý, vyzvali jej k dechové zkoušce. Nadýchal 1,64 promile alkoholu a skončil na protialkoholní záchytné stanici. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz.
 V šestém případě policisté odhalili opilého řidiče, který byl navíc účastníkem dopravní nehody. V sobotu, pár minut po půlnoci, projížděl ulicí sady Pětatřicátníků 20letý mladík ze severu Plzeňska s vozidlem Peugeot 406. Při odbočování doleva zřejmě nedal přednost protijedoucímu řidiči ve Škodě Octávii a došlo ke střetu. Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn, hmotná škoda se pohybuje okolo devadesáti tisíc korun. Dvacetiletý opilý řidič se podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve. Také v tomto případě byla podle všeho naplněna skutková podstata trestného činu ohrožení pod vlivem návykové láky.
 

nprap. Michaela Altmannová

vytisknout  e-mailem