Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Akce HAD v Karlovarském kraji

KARLOVARSKÝ KRAJ – Policisté intenzivně kontrolovali restaurační zařízení. 

Policisté z Karlovarského kraje uskutečnili od září do prosince šest akcí zaměřených na hazard, alkohol a děti. Tyto akce se konaly v rámci celé České republiky a v Karlovarském kraji se uskutečnily na Karlovarsku, Chebsku i Sokolovsku. Při akci HAD (hazard, alkohol, děti) se policisté zaměřili na kontrolu restauračních zařízení a spolupracovali přitom s Hasičským záchranným sborem, Celní správou, s Krajskou hygienickou stanicí, městskou policií a Odborem sociálně právní ochrany dětí. 

První kontrolu restauračních zařízení provedli policisté v Mariánských Lázních. Do akce v lázeňském městě bylo zapojeno na tři desítky policistů, kteří zkontrolovali 9 restaurací a několik desítek osob. Výsledkem kontroly bylo ve čtyřech případech zjištění alkoholu u osob mladších 18 let. Akce HAD se na začátku září uskutečnila také v Karlových Varech. Do této akce byla zapojena desítka policistů, která zkontrolovala 8 podniků. Během této kontroly policisté vypátrali jednu osobu, na kterou vydal soud příkaz k zatčení, a u jedné 18 leté dívky našli přes 30 gramů marihuany. Tisková zpráva k této akci zde.

Další ze série celorepublikových akcí zaměřených na hazard, alkohol a děti se uskutečnila na Chebsku a Sokolovsku na konci listopadu. Na Sokolovsku policisté kontrovali restaurační zařízení v Horním Slavkově, Chodově a Lokti. S 16letou návštěvnicí baru provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu. Ta vyšla s pozitivním výsledkem 1,16 promile alkoholu. Následně se policisté zaměřili na podniky v Chebu, kde jich během večera zkontrolovali celkem 12. Při této akci bylo zkontrolováno více jak 40 osob a dvě dívky ve věku 17 let nadýchaly při orientační dechové zkoušce 0,28 a 0,38 promile alkoholu. Tisková zpráva k této akci zde.

V prvním týdnu v prosinci se policisté zaměřili na restaurační zařízení v Karlových Varech. Do této akce se zapojila desítka policistů, která během večerních hodin zkontrolovala osm podniků a zjistila sedm přestupků. Všechny policisté vyřešili v příkazním řízení. O několik dní později se akce HAD uskutečnila na Sokolovsku, kde policisté kontrolovali restaurační zařízení v Sokolově a nedaleké Březové.

video zde

Cílem všech těchto kontrol bylo především dodržování zákona o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek a zákona o hazardních hrách.

prap. Jakub Kopřiva
11. 12. 2018

Odkazy do noveho okna

Akce HAD

Akce HAD 

Detailní náhled

Akce HAD

Akce HAD 

Detailní náhled

Akce HAD

Akce HAD 

Detailní náhled

Akce HAD

Akce HAD 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem