Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zloději mají stále spadeno na octavie

Tentokrát se jim zalíbil vůz na Pražském Předměstí v Hradci  

Krádež octavie V krajském městě se opět objevila skupina zlodějů, která se specializuje na krádeže octavií. Další vozidlo zmizelo z hradecký ulic minulý týden.  V letošním roce (2011) bylo na Hradecku zcizeno sedm octavii. Z toho jich neznámí zloději letos (2011) v dubnu odcizili pět. Majitelům způsobili škodu přes 900 tisíc korun.

Již třetí den policisté pátrají po bílé octavii, která mezi třetím a šestým květnem zmizela z Jungmannovy ulice na Pražském Předměstí v Hradci Králové.
Na Hradecku jde přitom letos (od 1. ledna do 8. května 2011) již o sedmou krádež osobního vozidla Škoda Octavia. Zloději majitelům způsobili škodu přes 1,2 milionů korun.

Škodu Octavii Combi 1.9 TDi s registrační značkou 4H6 6566 zaparkovala v úterý 3. května 2011 kolem čtvrté hodiny odpoledne majitelka na parkoviště za domem v Jungmannově ulici. Pak odjela na několik dní do lázní. V pátek 6. května 2011 kolem třetí hodiny odpoledne se vrátila a chtěla s autem odjet. Uzamčený vůz centrálním zamykáním však již na místě nenašla. Majitelka prohledala přilehlé okolí, ale vůz bohužel nenalezla. Následně pak krádež oznámila na policii.
Poškozená si odcizený vůz cení na 100 tisíc korun. Policisté po zhruba osm let starém automobilu ihned vyhlásili celostátní pátrání. Veškeré informace o pohybu vozidla mohou občané ohlásit na Policii České republiky.

Zloději se svým jednáním dopustili přečinu krádeže. V případě dopadení jim hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

Hradečtí policisté žádají širokou veřejnost o pomoc při pátrání po pachatelích této trestné činnosti. Majitele aut prosíme, aby věnovali vozidlům, ale hlavně podezřelým osobám pohybujícím se v jejich bezprostředním okolí náležitou pozornost. Každý kdo by mohl policii poskytnout informace k případu, je může ohlásit na linku 158.

Související dokumenty: V Hradci kradou zloději octavie
                                     Zloději nově kradou kapoty octavií

Čtěte také:  V Hradci řádí gang zlodějů automobilů   (Hradecký deník, 11. května 2011)

Zloději mají stále spadeno na octavie  (iRegiony.impuls.cz, 10. května 2011)

nprap. Anna Pešavová - 9. května 2011
foto Policie ČR
mobil: 602 703 207
Hradec Králové


 

vytisknout  e-mailem