Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zloději nově kradou kapoty octavií

Během týdne v Hradci odcizili dvě kapoty modré metalízy  

Škoda Octavia - krádež kapoty - foto č. 2Zatímco se v minulých letech zloději v Hradci Králové specializovali na krádeže kapot z vozidel Škoda Fabia, letos začali krát kapoty z automobilů Škoda Octavia. V minulosti kromě kapot mizely i páté zadní dveře (kufr) u starších typů škodovek.

V loňském roce (2010) zloději v Hradci Králové odcizili celkem osm kapot z vozidel značky Škoda Fabia. Majitelům napáchali škody přes 110 tisíc korun. Policistům se zloděje nepodařilo vypátrat.

První krádež se v krajském městě objevila již minulý týden. Tehdy v noci na 12. dubna 2011 v Kuklenské ulici zloději odcizili kapotu modré metalízy z firemního vozidla Škoda Octavia. Přitom navíc zcizili oba přední světlomety, autobaterii a přední masku. Škoda byla předběžně odhadnuta přes pět tisíc korun. Přesná výše škody bude na policii nahlášena poškozenou firmou dodatečně.

Poslední případ se stal v noci z pondělí na úterý 19. dubna 2011. Tentokrát si zloději vyhlédli vůz zaparkovaný na parkovišti na třídě Edvarda Beneše v Hradci Králové. Z vozidla Škoda Octavia odmontovali přes tři roky starou kapotu modré metalízy. Z firemního vozidla rovněž zmizely dva přední světlomety a navíc ještě ukradli lištu pod zadním světlometem. Předběžná škoda činí přes pět tisíc korun. I v tomto případě bude přesná výše škody na policii poškozenou firmou nahlášena později.

Do aut se zloději v obou případech dostali stejným způsobem. Nejprve rozbili okno u auta a pak jim stačilo pouze najít páčku na otevření kapoty.  V prvním případě poškodili okno u řidiče a ve druhém případě okno u spolujezdce.
Podle kriminalistů odcizení kapoty na náhradní díly zabere jen pár minut. Policisté nevylučují, že zloději kradou kapoty na objednávku pro opraváře aut, anebo jsou sami opraváři. Víko motoru mohou na černém trhu prodat za zhruba tři tisíce korun
 
Pokud se policistům podaří pachatele dopadnout, hrozí jim za přečin krádeže až dva roky vězení.

Uvítáme jakékoliv informace od občanů, které by nám pomohly vypátrat zloděje. Případní svědci mohou podat informace policistům na linku tísňového volání 158. 

Rady jak předejít krádeži nalezneta na:  

www.kanaco.cz/elektromechanicke-zabezpeceni/detail/defend-hook-dh-1120-typ-key-tri-v-jednom-zdarma-novelizovana-autolekarnicka.html

http://www.autokaleidoskop.cz/Ruzne/Construct-chrani-uz-milion-automobilu/

http://www.construct.cz/cz/detailpagecz.aspx?IDPageCz=3

http://www.defend.cz/O-produktu/Aktualita/Zamek-volantu-a-zamek-kapoty-v-portfoliu-Defend/

nprap. Anna Pešavová - 20. dubna 2011
foto Policie  ČR
 

Odkazy do noveho okna

Škoda Octavia - krádež kapoty - foto č. 1

Škoda Octavia - krádež kapoty - foto č. ... 

Detailní náhled

Škoda Octavia - krádež kapoty - foto č. 2

Škoda Octavia - krádež kapoty - foto č. ... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem