Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

22. února 2023 se uskutečnil Evropský den obětí trestných činů

PLZEŇSKÝ KRAJ - Policisté si spolu se zástupci Probační a mediační služby připomněli Evropský den obětí trestných činů. Společně rozblikali služební vozidla, oběti trestné činnosti uctili minutou ticha a také se sešli u Kulatého stolu. 

Dne 22. února 2023 se uskutečnil Evropský den obětí trestných činů a policie si jej již druhým rokem připomněla ve spolupráci s Probační a mediační službou. V pravé poledne se rozblikaly policejní vozy ve všech městech, ve kterých sídlí Probační a mediační služba, jejíž zástupci byli u rozblikání přítomni a společně s policisty uctili oběti trestných činů minutou ticha.

Na Krajském úřadu Plzeňského kraje také proběhlo setkání u Kulatého stolu, u kterého se sešli zástupci Policie ČR, Probační a mediační služby a neziskových organizací, které se zabývají pomoci obětem trestné činnosti. Společně představili aktivity svých organizací v této problematice a sdíleli své zkušenosti a případy z praxe. Cílem tohoto setkání bylo prohloubení a zdokonalení systému, který podporuje a pomáhá těm nejzranitelnějším z nás, a to jsou oběti trestné činnosti a jich blízcí.  

prap. Bc. Iva Vršecká
24. února 2023

vytisknout  e-mailem