Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Třeťáci navštívili hradeckou policii

HRADECKO – Vyslechli přednášku na téma bezpečného chování a zhlédli ukázku kriminalistické techniky  

Ve středu 21. prosince 2011 navštívili žáci třetí třídy Základní školy Štefánikova v Hradci Králové hradeckou policii.
Zde si v preventivně informačním centru vyslechli přednášku na téma bezpečného chování. Hovořeno bylo o kontaktu s cizím člověkem nebo zvířetem, nálezech různých nebezpečných věcí a o bezpečném pohybu v silničním provozu. V průběhu zhlédli názornou ukázku nebezpečných předmětů, ukázkové videosnímky různých policejních složek. Vzhledem k blížícím se oslavám nového roku se policista zmínil i o možných nebezpečích užívání či nálezech zábavní pyrotechniky.
Při druhé části setkání s hradeckými policisty za dětmi přišli kriminalističtí technici Služby kriminální policie a vyšetřování. V této části se školáci doslechli informace o tom, jaké stopy mohou pachatelé ponechat na místě činu, jak se různé stopy zajišťují a k čemu jsou poté zajištěné stopy dobré. Názorně si poté všichni vyzkoušeli, jak vypadá jejich otisk obuvi, s tím, že každý otisk je zcela jiný. Rovněž měli možnost si prohlédnout, jak vypadá zviditelnění otisků prstů – daktyloskopických stop a jejich následné zajištění na fólii.
V průběhu přednášky ti nejšikovnější obdrželi reflexní a jiné samolepky, kdy u reflexních bylo dětem názorně ukázáno a vysvětleno jak fungují a k čemu jsou dobré. Na závěr policista dětem předal informační leták oddělení BESIP o důležitosti dobré viditelnosti a policejní vystřihovánky.

Čtěte také:
Střední škola Vrchlabí – článek z preventivní akce na Trutnovsku
Přednáška o virtuální komunikaci - článek z preventivní akce na Jičínsku
Základní škola Mladé Buky - článek z preventivní akce na Trutnovsku

nprap. Jan Čížkovský
21. prosince 2011
foto PČR
 

vytisknout  e-mailem