Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Přednáška o virtuální komunikaci

JIČÍNSKO - Příklady zneužívání internetu a mobilních telefonů 

Problematika související s virtuální komunikací patří stále k aktuálním otázkám současnosti
. Stále se vyskytují případy, kdy jedinci zneužívají anonymitu tohoto prostředí k nejrůznějšímu zesměšňování, ubližování, obtěžování, zastrašování a vydírání vyhlédnuté oběti.
Při používání internetu a mobilního telefonu se s těmito nebezpečnými jevy mohou setkat i naše děti. Preventivní rady a doporučení slyšeli postupně na přelomu měsíce listopadu a prosince i žáci všech tříd druhého stupně II. Základní školy v Jičíně. Pracovník Preventivně informační skupiny Jičín přítomné seznámil s cílem přednášky, která je měla upozornit právě na možná nebezpečí spojená s virtuální komunikací.
V první části shlédli projekci, která vznikla v rámci projektu „Seznam se bezpečně“. Po ukončení policista ještě doplnil odborným komentářem vybrané pasáže filmu. Ve druhé části se věnoval vysvětlení pojmu kyberšikany, kdy na příkladech zdůraznil podstatné rozdíly mezi šikanou v reálném světě a ubližováním ve virtuálním prostředí.
Ve škole také zůstaly preventivní plakáty a letáky, které vznikly z projektu „E-bezpečí“. Žáci v nich naleznou mnoho dalších užitečných rad a informací.
Obdobná přednáška proběhla ve čtvrtek 15. prosince odpoledne na Základní škole ve Vysokém Veselí, které se zúčastnili rovněž žáci druhého stupně. Z bezprostředních reakcí se ukázalo, že děti probíraná problematika zaujala a přítomný policista v závěru odpovídal na několik zajímavých dotazů.

Další články: Přednáška pro studenty
                       Šikana a kyberšikana
 
 
Více informací na: www.seznamsebezpecne.cz
                                 www.e-bezpeci.cz
Partneři: http://www.kr-kralovehradecky.cz/

por. Bc. Petr Janda
19. 12. 2011

 

vytisknout  e-mailem