Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Tragický začátek víkendu na benešovských silnicích

BENEŠOVSKO – Dva životy vyhasly na nejfrekventovanější silnici v regionu. Jedná se o dobře známou komunikaci I/3. 

Jednou z nejrizikovějších silnic pro řidiče je bezesporu komunikace č. I/3, která je známá také pod označením E55. Bohužel tomu odpovídají i následky dopravních nehod a havárií, které vznikají právě na této silnici. Poslední říjnový víkend nebyl výjimkou. Již v pátek 26. října vyjížděli všechny složky integrovaného záchranného systému k dopravní nehodě, konkrétně do míst sjezdu na obec Benešov, ulice Červené Vršky. Řidič v dodávce jel ze směru od Prahy na obec Tábor a při odbočování na Benešov se střetl s protijedoucím motorkářem. Řidič na motorce utrpěl zranění, kterým na místě nehody podlehl. Alkohol u řidiče dodávky policisté na místě vyloučili provedenou dechovou zkouškou. Přesně na stejné místo k obdobné dopravní nehodě byli policisté, hasiči i záchranáři povoláni před necelým měsícem. O nehodě jsme informovali zde.

K dalším dvěma dopravním nehodám na silnici E55 došlo den poté. V sobotu 27. října dopoledne jel řidič v osobním vozidle tovární značky Peugeot ve směru jízdy od obce Tábor na Prahu. U obce Olbramovice, při jízdě do mírného stoupání, nepřizpůsobil rychlost jízdy hustotě provozu v koloně jedoucích vozidel. Aby odvrátil náraz do vozidla, které jelo před ním, strhl řízení do protisměru, kde se ale střetl s protijedoucím vozidlem výrobní značky Ford Focus.  Následkem tohoto nárazu bylo vozidlo značky Peugeot odmrštěno a střetlo se s dalším osobním vozidlem značky Ford Galaxy. Při této dopravní nehodě došlo ke zranění jedné osoby, která byla zdravotníky převezena do nemocnice k dalšímu ošetření. Policisté u všech řidičů provedli dechovou zkoušku pomocí přístroje Dräger s negativním výsledkem. Téhož dne kolem půl druhé odpoledne jel dosud neznámý řidič osobním motorovým vozidlem po silnici I. třídy č. 3 ve směru jízdy od obce Praha na obec Tábor. Při jízdě v mírné zatáčce, před hranicí křižovatky s nájezdem na tuto silnici, nedodržel bezpečnou vzdálenost mezi jeho vozidlem a řidičkou vozidla Škoda Octavia. Řidič z místa ujel ještě před příjezdem hlídky dopravní policie. Nehoda si vyžádala jedno lékařské ošetření. Dechová zkouška u řidičky auta Škoda Octavia byla negativní. 

K další velmi tragické dopravní nehodě došlo v neděli 28. října před šestou hodinou ranní. Řidič v osobním vozidle Škoda Fabia jel ve směru jízdy Tábor – Praha. V katastrálním území obce Poříčí nad Sázavou nepřizpůsobil rychlost své jízdy povětrnostním podmínkám a mokrému povrchu komunikace. Se svým vozidlem dostal smyk, přejel do protisměru, kde se pravým bokem střetl s přední částí vozidla značky Ford S-Max. Řidič Fabie svým zraněním na místě podlehl. Další dvě osoby z protijedoucího vozidla Ford byly s těžkým zraněním transportovány do pražské nemocnice.

nprap. Bc. Veronika Čermáková
tisková mluvčí 
P ČR Benešov
30. října 2018

vytisknout  e-mailem