Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

SPEED MARATHON 2018 v číslech

Ms kraj: dne 18.4.2018 proběhla v Moravskoslezském kraji dopravně bezpečnostní akce s názvem „SPEED MARATHON“ 

IMG_4583.JPGVčerejšího dne také v rámci Moravskoslezského kraje proběhla dopravně bezpečnostní akce organizace TISPOL, která byla zaměřena na kontrolu rychlosti s názvem „SPEED MARATHON“.
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje do akce zapojilo 87 dopravních policistů a policistů pořádkové služby. Bylo zkontrolováno cekem 667 řidičů. Přestupku bylo zjištěno 384 (338 překročení rychlosti), z toho bylo 369 přestupků vyřízeno na místě příkazním řízením (blokově). Celková částka, která byla za přestupky uložena, činila 244 000 korun (216 400 korun za překročení povolené rychlosti).  
Nejvyšší naměřena rychlost byla na Novojičínsku, kde řidička vozidla v místě s nejvýše povolenou rychlosti 90 km v hodině jela rychlosti 134 km v hodině.  Dva řidiči se se svým vozem vydali na zpoplatněné úseky bez platné dálniční známky. Přes poměrně vysoký počet řešených přestupků je pozitivní fakt, že během celé akce nebyl zjištěn ani jeden řidič, který by za volant svého vozu usedl pod vlivem alkoholu nebo návykových látek. 

por. Bc. Richard Palát
komisař oddělení tisku a prevence   |    19. dubna 2018

Více o průběhu akce se dočtete ZDE.
 

vytisknout  e-mailem