Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

SPEED MARATHON v Moravskoslezském kraji

Ms kraj: Informace k probíhající akci 

SPEED MARATHON rovněž v Moravskoslezském kraji

V průběhu celého dnešního dne probíhá také v našem kraji dopravně bezpečnostní akce SPEED MARATHON.

Tato akce organizace TISPOL je zaměřená na kontrolu rychlosti vozidel. Místa pro měření rychlosti mohla stejně jako loni navrhovat veřejnost. V rámci našeho kraje označili občané desítky různých míst. Nechyběly ani návrhy „zajímavé“, pro daný účel však speed marathon2.JPGne zcela přináležející – policisté zaznamenali například návrh občanů na měření rychlosti na vrcholcích hor (Praděd, Lysá Hora) nebo v řece.

Policisté na základě míst vytipovaných občany a současně vyhodnocení vlastních poznatků o místech, kde dochází k častému porušování rychlosti, vybrali v každém okrese našeho kraje osm stanovišť. Jedním z nich byla dnes dopoledne také silnice vedoucí skrz obec Vřesina speed marathon1.JPGv okrese Ostrava. Policejní hlídka kontrolovala primárně dodržování stanovené rychlosti. Policisté se však zaměřili i na to, zda řidiči neporušují další pravidla silničního provozu.

Při pohledu na statistiku zjistíme, že za první tři měsíce roku 2018 zaznamenali policisté v Moravskoslezském kraji celkem 2 228 dopravních nehod. Z hlediska hlavních příčin nehod byl nejpočetněji zastoupen nesprávný způsob jízdy (1 221), dále nepřiměřená rychlost (384) a nedání přednosti v jízdě (238).

                                                      

por. Mgr. Soňa Štětínská

Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje

oddělení tisku a prevence, 18. dubna 2018

vytisknout  e-mailem