Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

„Ruku“ mu poslali balíkem – doplnění

Mafiánsky vyhlížející případ má poměrně prozaické rozuzlení. 

Na konci října jsme zveřejnili případ, který jsme na základě tehdejších informací, vnímali téměř jako mafiánské praktiky.

Meritem celé události byl balíček, který obsahoval imitaci lidské ruky vyhotovenou z gumové rukavice a vepřových ostatků.

Tehdy adresát, jakožto pražský právník uvedl, že mu zřejmě vyhrožují zástupci firmy, kterou svou precizní prací připravil o jednoduchý, ale velice tučný výdělek. Pravda je ale nakonec úplně někde jinde.

Kriminalisté prvního policejního obvodu zjistili, že se aktéři celého příběhu, tedy autor balíčku, žena, která ho podala na poště i příjemce velice dobře znají. Nicméně právník, jakožto poškozený, v prvopočátku detektivům skálopevně tvrdil, že neví o žádné situaci osobního charakteru, která by mohla být impulsem pro něco takového.

Obviněný (64) oproti tomu vypověděl, že obsah zásilky neměl v žádném případě evokovat obavu kohokoliv o zdraví, nebo dokonce o život.

Autor balíčku chtěl prý příjemci tímto způsobem „pouze“ sdělit, že se dle jeho názoru chová jako čuně, neboť mu drahnou řadu let nesplácí několika miliónový dluh.

Byť se zjevně ze strany čtyřiašedesátiletého muže nejednalo o to kohokoliv vyděsit, i tak je v tuto chvíli obviněn z trestného činu nebezpečné vyhrožování. Za tento delikt mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

por. Mgr. Tomáš Hulan 7. 12. 2015

vytisknout  e-mailem