Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

„Ruku“ mu poslali balíkem

Případ hraničící s mafiánskými praktikami prošetřují kriminalisté z prvního policejního obvodu. 

Celý příběh začal pátého října, kdy oznamovatel obdržel zásilku v podobě poštovního balíku. Po jeho otevření se ale bez jakékoliv nadsázky doslova zděsil. Balík totiž obsahoval cosi, co vypadalo jako useknutá lidská ruka v gumové rukavici, podložená a překrytá dvěma kusy zeminy s mechem. Adresát na nic nečekal a o této prapodivné, ale hlavně nechutně vypadající zásilce informoval policisty.
 
Případ si okamžitě převzali do své kompetence kriminalisté prvního oddělení prvního policejního obvodu. Ti potřebovali prioritně zjistit, zda je obsah zásilky skutečně částí lidského těla. Proto neprodleně po oznámení ohledal obsah balíčku výjezdový lékař. Ten pak konstatoval, že se nejedná o tkáň lidskou, nýbrž zvířecí. Následovalo tedy fyzické „rozebrání“ rukavice kriminalistickým technikem, díky čemuž bylo zřejmé, že jde o tkáň vepřovou.
 
Nicméně i tak vnímají kriminalisté celou událost jako podezření z trestného činu nebezpečné vyhrožování. Adresát je totiž člověk, který v rámci své činnosti odhalil, že je jeden z jeho klientů, jakožto majitel soukromé společnosti okrádán firmou, která mu poskytuje externí služby. Na tuto skutečnost majitele upozornil, a ten okamžitě ukončil s předmětnou společností spolupráci. A co víc, poškozený požaduje vrácení peněz, o které byl ošizen, potažmo možná dokonce okraden, kdy se jedná o částku v řádu několika miliónů.
 
A jelikož za odhalením zbytečných a předražených služeb stojí právě adresát, lze se důvodně domnívat, že zaslaný balíček je určitou formou odvety, nebo dokonce varování, aby se napříště nestaral o věci, do kterých mu údajně nic není.
 
Detektivové prvního oddělení se samozřejmě snaží zjistit, kdo je jak odesilatelem, tak hlavně autorem zmiňované zásilky. K tomuto by jim mohly pomoci záběry bezpečnostních kamer, které na jedné zlínské pobočce České pošty zachytily dvě ženy, které předmětný balíček podávaly k odeslání.
 
Kriminalisté proto touto cestou prosí širokou veřejnost o pomoc při ztotožnění oněch žen, které zásilku na poštu podaly. Pokud byste kdokoliv znal jejich identitu, potažmo místo jejich trvalého, nebo přechodného bydliště, předejte prosím tyto informace kriminalistům prvního oddělení prvního policejního obvodu prostřednictvím linky tísňového volání 158.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 26. 10. 2015
Odkazy do noveho okna

hrůzná zásilka

hrůzná zásilka 

Detailní náhled

hrůzná zásilka 1

hrůzná zásilka 1 

Detailní náhled

hrůzná zásilka 2

hrůzná zásilka 2 

Detailní náhled

hrůzná zásilka 3

hrůzná zásilka 3 

Detailní náhled

hrůzná zásilka 4

hrůzná zásilka 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem