Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Přivítali jsme dvaadvacet nových policistů

Ms kraj - do nové životní etapy jim popřálo mnoho významných hostů 

Slavnostním ceremoniálem byli druhého prosincového dne roku 2016 uvítáni noví policisté, kteří po zdolání všech zákonem stanovených podmínek posílí řady Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje. Policejní „nováčci“ budou dohlížet na bezpečnost občanů hned v šesti územně vymezených oblastech, a to na Novojičínsku, Ostravsku, Karvinsku, Bruntálsku, Opavsku a Frýdeckomístecku.

Do jejich nové životní etapy jim přišlo popřát hned několik významných hostů. Počínaje ředitelem a náměstkem ředitele pro vnější službu Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje, přes vedoucí jednotlivých územních odborů policie a vedoucí odboru personálního, až po starostku města Třinec a generálního ředitele Třineckých železáren. Celkovou atmosféru dokreslilo nezapomenutelné vystoupení žáků a pedagožky Základní umělecké školy Třinec.

Ředitel Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje plk. Mgr. Tomáš Kužel novým policistům nastínil rizika, která jejich nynější povolání přináší. Jejich nepostradatelnost a důležitost podtrhnul slovy, že jsou to právě policisté z obvodních oddělení, kteří se většinou na místo činu dostaví jako první a musí tedy správně vyhodnotit a reagovat i na velmi náročnou situaci, se kterou se denně nesetkávají. Připomněl například nedávné teroristické útoky v Evropě, či útok v Havlíčkově Brodě.

Starostka města Třinec paní RNDr. Věra Palkovská, která poskytla reprezentační prostory k tomuto významnému aktu, spolu s generálním ředitelem Třineckých železáren panem Ing. Janem Czudkem, zase vyzdvihli dlouholetou perfektní spolupráci s Policií České republiky. Do nového profesního života nováčkům popřáli hodně sil a úspěchů.

O vzrůstající prestižnosti těchto akcí svědčí i účast velmi významných hostů. V uplynulém měsíci přijala naše pozvání i manželka prezidenta republiky paní Ivana Zemanová. Níže naleznete odkaz na proběhlou akci:

http://www.policie.cz/clanek/krajske-reditelstvi-severomoravskeho-kraje-zpravodajstvi-oblekli-uniformu.aspx

por. Mgr. Lenka Sikorová
tisková mluvčí PČR
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
5. prosince 2016

 

Odkazy do noveho okna

1 Foto 2

1 Foto 2 

Detailní náhled

2 Foto 4

2 Foto 4 

Detailní náhled

3 Foto 5

3 Foto 5 

Detailní náhled

4 Foto 6

4 Foto 6 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem