Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Přednášky na hradecké policii

HRADECKO – Různí posluchači, různá témata  

Od pondělí (28. listopadu 2011) do čtvrtka shodného týdne navštívilo Preventivně informační centrum hradecké policie téměř 140 posluchačů z různých škol a centra pro zdravotně postižené. Vyslechli informace o bezpečném chování jak venku na ulici, doma, tak i při brouzdání virtuálním světem.
V pondělí do centra přišli žáci 4. a 5. třídy První soukromé základní školy v Hradci Králové s.r.o. Tito si vyslechli informace o tom, jak bezpečně komunikovat na sociálních sítích, co je bezpečné o sobě zveřejňovat a co ne. Při přednášce vyslechli rovněž informace o různých formách šikany.
V úterý policista přednášel druhákům a třeťákům ze Základní školy Libčany. Tito se dozvěděli jak se bezpečně pohybovat v silničním provozu, na co si dát pozor u cizích lidí, nebo jak mohou být nebezpečné nalezené věci. Názornou ukázku nebezpečných předmětů si se zájmem prohlédli a stejně tak, jako by předmět našli na zemi, měli ruce za zády, aby neměli nutkání si na „to“ sáhnout. Při přednášce zhlédli rovněž několik ukázek z policejní videogalerie.
Ve středu centrum navštívily dvě skupiny klientů Centra pro zdravotně postižené v Hradci Králové Daneta. Tito se doslechli základní informace o Policii České republiky a o tom, jak se bezpečně chovat při pohybu mezi cizími lidmi a v silničním provozu.
Ve čtvrtek do centra přišli studenti prvních ročníků Střední průmyslové školy, ul. Hradecká v Hradci Králové. S těmi policista hovořil na téma rizik virtuální komunikace a chování v krizových situacích.

Fotogalerie ke zhlédnutí zde...


Více informací ke spolupráci Policie České republiky v tématu rizik virtuální komunikace naleznete zde:

Projekt „E-bezpečí“
Projekt „Seznam se bezpečně“


Partner královéhradecké policie ve tvorbě informačních materiálů k rizikům virtuální komunikace je Krajský úřad královéhradeckého kraje.

Čtěte také:
Policistka na Základní škole v Dolní Kalné – článek z preventivní akce na Trutnovsku
Policisté mezi deváťáky ve ve Skuhrově nad Bělou – článek z preventivní akce na Rychnovsku
Kampaň „Vidět a být viděn“ – článek z preventivní akce na Náchodsku

nprap. Jan Čížkovský
1. prosince 2011
foto PČR
 

vytisknout  e-mailem