Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté celý týden kontrolovali vozidla

KRAJ - Někteří řidiči se chovají stále nezodpovědně.  

V průběhu týdne od 8. do 14. prosince 2014 probíhala  v Královéhradeckém kraji dopravně bezpečnostní  akce v souladu s plánem mezinárodní organizace TISPOL sdružující služby dopravní policie evropských zemí, a to v rámci celé republiky, potažmo Evropy.  Cílem akce bylo snížit dopravní nehodovost, zlepšit dopravní kázeň a snížit dopravní nehody v důsledku požití alkoholických nápojů a ovlivnění řidičů návykovou látkou. A zde bylo pole působnosti pro dopravně preventivní akci "ŘÍDÍM - PIJU NEALKO PIVO", která probíhala souběžně. V rámci této akce vzorní řidiči po provedení dechové zkoušky dostávali od promotérky Českého svazu pivovarů a sladoven - partner projektu nealkoholické pivo, alkoholtester a od pracovníka oddělení BESIP další preventivní informace v podobě letáku či jiných preventivních darů.
 
Policejní hlídky se v průběhu akce zaměřily nejen na řidiče motorových vozidel, ale i na chování chodů a na řidiče nemotorových vozidel, především pak na cyklisty a jejich osvětlení, na pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených předmětech  ilegální migraci a pašování zbraní a drog.
 
Kontroly vozidel policisté prováděli na vytypovaných místech. Při této akci zastavili policisté ke kontrole  1356 vozidel a zjistili 182 přestupků, ve 169 případech uložili blokové pokuty ve výši 67.600 korun. Nejvíce řidiči porušovali povolenou rychlost - 51 přestupků, v 10 případech nepoužili bezpečnostní pás a v 39 případech neměli vyhovující technický stav vozidla. U šesti z kontrolovaných řidičů měla dechová zkouška pozitivní výsledek na alkohol, u dvou řidičů byla zjištěna návyková látka.
 
Jak probíhala preventivní akce o prázdninách neleznete zde...
 
nprap. Jan Čížkovský
16.prosince 2014, 11:45
foto BESIP

 

Odkazy do noveho okna

TISPOL

prosinec 2015 

Detailní náhled

TISPOL

prosinec 2015 

Detailní náhled

TISPOL

prosinec 2015 

Detailní náhled

TISPOL

prosinec 2015 

Detailní náhled

TISPOL

prosinec 2015 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem