Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Policista roku 2017

V pátek večer se uskutečnil na Pražském hradě již 18. ročník ankety Policista roku. Mezi oceněnými bylo několik policistů pražské policie. Konkrétně se jednalo o kategorii Čin roku, kterou vyhráli pprap. Petr Pohůnek z MOP Vinohrady, pprap. Jiří Gabzdyl z MOP Smíchov a nprap. Barbora Bílková z MOP Bartolomějská. Jmenovaní při výcviku na polygonu v Mostě zachránili život řidiči vozidla, který vjel v bezvědomí do vodní nádrže. Více informací a video k záchraně naleznete zde.

V kategorii Tým roku se na třetím místě umístil „Kapsa tým“ z Prahy I, který neúnavně bojuje s pouliční kriminalitou v podobě objasňování kapesních krádeží. Tento tým je vedený npor. Mgr. Bc. Radkem Mudrochem, který za všechny své kolegy převzal ocenění.

Do Síně slávy byl uveden plk. v. v. ing. Zdeněk Bezouška, který k pražské policii nastoupil v roce 1973. Během své kariéry prošel mnoha pozicemi a to od té nejnižší až po tu nejvýznamnější. V roce 2006 se totiž stal ředitelem pražské policie. Svojí kariéru ukončil po téměř pětačtyřiceti  letech v pozici náměstka pro vnější službu. Nyní pan Bezouška předává dál své zkušenosti svým kolegům a to z pozice občanského zaměstnance Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy. 

por. Bc. Jan Daněk – 26. 9. 2018

Odkazy do noveho okna

1 Siň slávy

1 Siň slávy 

Detailní náhled

2 Tým roku

2 Tým roku 

Detailní náhled

3 Čin roku

3 Čin roku 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem