Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Nenapravitelný lupič

Podruhé přepadl tu samou banku. Podruhé byl dopaden. 

Ve čtvrtek 25. května 2017 minutu po poledni přijali operátoři tísňové linky oznámení o přepadení banky v Moskevské ulici. Do banky tam vstoupil muž, který byl maskovaný kapucí, brýlemi a přes hlavu měl přetaženou punčochu. Se zbraní v ruce okamžitě po obsluze požadoval vydání dvou milionů korun, čemuž pracovník za přepážkou v obavě o svůj život neodporoval a v obavě o svůj život, mu vydal několik desítek tisíc korun. I s lupem pak pachatel z banky odešel.

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky, kteří již byli na cestě k případu, dostali od pozorného svědka popis pachatele i s informací, že sedí na zahrádce cukrárny, která je ve stejné ulici jako banka. Policisté pak lupiče za použití donucovacích prostředků a pod pohrůžkou střelné zbraně zadrželi přímo na ulici. U zadrženého byla také zajištěna uloupená hotovost a atrapa zbraně, se kterou bylo přepadení spácháno.

Třiačtyřicetiletého lupiče si pak převzali kriminalisté Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy z druhého oddělení obecné kriminality, kteří se zabývají objasňováním této trestné činnosti. Při následném výslechu se jim pak muž k přepadení přiznal a kriminalisté s ním po provedených úkonech zahájili trestní stíhání pro trestný čin loupež. V případě odsouzení mu nyní hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od pěti do dvanácti let. Zároveň byl podán podnět na jeho vzetí do vazby, o čemž bude rozhodovat soud.

Kriminalisté také zjistili, že se jedná o toho samého pachatele, který stejnou banku přepadl 13. srpna 2015. O jeho dopadení jsme informovali. Za tento čin byl muž v únoru roku 2016 odsouzen k trestu odnětí svobody v trvání tří roků s odkladem na zkušební dobu čtyř let.

Tímto děkujeme pozornému občanovi, který velkou měrou přispěl k dopadení pachatele.

por. Bc. Jan Daněk – 26. 5. 2017

vytisknout  e-mailem