Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Dopadení lupiče

Kriminalisté dopadli muže, který přepadl banku. 

O loupeži, která se odehrála v Moskevské ulici v Praze 10, jsme informovali v půlce srpna. Díky medializaci případu se detektivům sešlo na stole pět poznatků k podezřelému, jehož lidé na záběrech poznali. Policisté museli prověřit každý z nich jednotlivě, protože ani jeden nesměřoval ke stejné osobě. Jak už tomu tak někdy bývá, až ten poslední detektivy přivedl na správnou stopu a ve středu 21. října ráno zadrželi podezřelého. Pro toho si zašli přímo k němu do bytu, jelikož měli podezření, že by mohl být ozbrojen.
 
Jednačtyřicetiletý zadržený muž se k loupeži přiznal a řekl, že peníze potřeboval ke splacení svých dluhů. Také uvedl, že inspiraci přepadnout zrovna banku našel při hraní počítačové hry, proto ho napadlo zkusit to i v reálném životě. Při následné domovní prohlídce pak policisté našli jak oblečení, tak i pistoli, se kterou loupež provedl. Muž si pak vyslechl obvinění ze spáchání trestného činu loupež, za což hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Stíhání bude vedeno na svobodě.
 
Závěrem nutno zmínit, že od začátku tohoto roku byla v teritoriu čtvrtého policejního obvodu spáchána tři přepadení bankovních institucí, z nichž dvě již kriminalisté objasnili. Zbývá tedy objasnit pouze jedno. Podobu pachatele jsme jižuveřejňovali a opětovně prosíme o spolupráci pro odhalení jeho identity.
 
por. Bc. Jan Daněk – 22. 10. 2015

vytisknout  e-mailem