Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Měsíc plný kulturních, sportovních a společenských akcí

KRAJ: I letos budeme dohlížet na bezpečnost a veřejný pořádek. 

S ohledem na vývoj bezpečnostní situace v Evropě a v návaznosti na útok v britském Manchesteru pečlivě vyhodnocujeme rizikovost jednotlivých událostí. K jednotlivým typům akcí přijímáme bezpečnostní opatření.

Jihomoravští policisté se každoročně podílí na zajištění veřejného pořádku, bezpečnosti a ochrany života a zdraví osob při pořádání Ignis Brunensis. I letos jsme připraveni provádět zvýšený dohled a v případě narušení veřejného pořádku zasáhnout.

Konkrétní akce posilujeme větším počtem policistů, než v minulosti. S připravovanými kulturními událostmi, které se v následujících dnech a týdnech v Brně uskuteční, jsou ze strany jihomoravské policie přijímána adekvátní bezpečnostní opatření. Je předpoklad, že při těchto akcích bude velká koncentrace osob a z tohoto důvodu se veřejnost na některých místech může setkat nejen s větším počtem policistů, ale také s různými omezeními. Předpokládáme také zvýšený provoz v oblasti dopravy, a proto doporučujeme návštěvníkům využít prostředků hromadné dopravy. Řidiče a návštěvníky kulturních akcí vyzýváme, aby dbali pokynů policistů.

Bezpečnostní opatření svým rozsahem budou obnášet jak větší počet nasazených policistů, tak i větší počet techniky. Do opatření se zapojí policisté pořádkové a dopravní policie, kriminalisté v civilním oděvu.

V současné době nedisponujeme poznatky o tom, že by mohl vzniknout bezpečnostní problém. Vzniklou bezpečnostní situaci v Evropě však nepodceňujeme, zároveň nechceme zbytečně vyvolávat obavy, které nejsou v současné době na místě.

http://www.policie.cz/clanek/bezpecnost-po-utoku-v-machesteru.aspx

mjr. Bc. Štěpánka Komárová, 25. května 2017

vytisknout  e-mailem