Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Bezpečnost po útoku v Machesteru

Stále se zaměřujeme na ochranu takzvaných měkkých cílů. 

Policie ČR má nastavená bezpečnostní opatření, která odpovídají stále vyhlášenému prvnímu stupni ohrožení terorismem. V praxi to znamená větší dohled především nad bezpečností ve vztahu k ochraně míst s větší koncentrací osob. Vzhledem k útoku v Manchesteru, budou tato opatření ještě důkladněji směřována do oblastí, kde se konají kulturní a společenské akce, případně hudební produkce.

Stále platí, že Policie ČR komunikuje se svými partnery v zahraničí. Aktuálně nemáme informace o tom, že by České republice hrozilo nebezpečí.

V této souvislosti je zřízena a stále plně funkční infolinka (800 255 255), kterou obsluhují vyškolení policisté, kteří jsou schopni pořadatelům kulturních a společenských akcí poskytnout metodickou pomoc při zajišťování bezpečnosti, případně zprostředkují kontakt s konkrétními policisty, kteří se problematikou v daném teritoriu zabývají.

Na úrovni Policejního prezidia ČR stále existuje pracovní skupina s názvem PODPORA, která se pod vedením ředitele Národní centrály proti organizovanému zločinu SKPV intenzivně zabývá definováním možných rizik ve vztahu k měkkým cílům, jejich eliminací a prevencí jejich vzniku. Jedním z výstupů činnosti této skupiny je definování více než 600 stacionárních dlouhodobých měkkých cílů napříč Českou republikou.

V případě, že dojde ke změně bezpečnostní situace, jsme připraveni reagovat.

23. května 2017
plk. Jozef Bocán
tiskový mluvčí, Policejní prezidium ČR

vytisknout  e-mailem