Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Již druhá loupež na benzínce Kontakt v Liberci

LIBEREC - Kriminalisté intenzívně pracují na objasnění loupeže obsluhy benzinové čerpací stanice Kontakt v Liberci. Pachatel si odnesl několik desítek tisíc korun. 

Ve čtvrtek, dvacet minut po sedmé hodině večer, přepadl obsluhu benzinové čerpací stanice Kontakt v Mydlářské ulici v Liberci neznámý pachatel. Se zbraní v ruce, kterou namířil na muže za prodejním pultem, žádal vydání peněz. Následně mu přikázal, aby otevřel kasu a z ní pak vybral všechny papírové bankovky. Zřejmě mu tyto peníze nestačily, proto ještě žádal vydání peněz z trezoru. Když dostal i tyto peníze, z benzínky odešel. Loupež, při které naštěstí nedošlo k žádné újmě na zdraví, trvala necelé dvě minuty. Pachatel odešel s několika desítkami tisíci korun.

Kriminalisté nyní velice intenzívně případ prošetřují a zjišťují veškeré informace, které by je dovedly k pachateli. Podle zjištěného popisu by se mělo jednat o mladého štíhlého muže ve věku mezi 20 až 25 lety, vysokého 175 cm. Na sobě měl šedou mikinu s kapucí, kterou si maskoval hlavu, dále pak tmavé kalhoty a černobílé boty (údajně na patě bílé, na špičce černé). Přes rameno měl černou brašnu, do které všechny peníze uložil. Mladý muž byl hladce oholen a měl výrazné vystouplé lícní kosti. Na sobě neměl žádný peercing, tetování či jiné markanty, hovořil česky - bez jakékoholiv přízvuku (foto pachatele pod článkem).

Případ je kvalifikován jako loupež dle § 173 odst. 1, za kterou trestní zákoník vymezuje trest odnětí svobody až na deset let. Kriminalisté rovněž žádají o pomoc i veřejnost. Pokud někdo disponuje informacemi, které se k tomuto případu vztahují, nebo někdo pozná osobu pachatele, ať kontaktuje policisty na lince 158.

Jde již o druhou loupež, která byla na této benzinové čerpací stanici spáchána. K první  došlo 24. června 2014, kdy rovněž pachatel ozbrojený pistolí a maskovaný kapucí od mikiny žádal po obluze čerpací stanice vydání finanční hotovosti. I po pachateli této loupeže kriminalisté pátrají a nevylučují, že by se mohlo jednat o téhož muže.

 

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí
22. 8. 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

Odkazy do noveho okna

21_08_2014

LP_21_08_001 

Detailní náhled

21_08_2014

LP_21_08_002 

Detailní náhled

21_08_2014

LP_21_08_003 

Detailní náhled

21_08_2014

LP_21_08_004 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem