Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Hledáme pachatele loupeže se zbraní

LIBEREC - Neznámý pachatel ohrožoval zbraní čerpadláře, odnesl si desítky tisíc korun. Žádáme veřejnost o pomoc. 

Liberečtí kriminalisté pátrají po pachateli, který se zbraní v ruce přepadl benzinovou čerpací stanici Kontakt v ulici Mydlářské v Liberci. K události došlo 24. června 2014. Neznámý pachatel, maskovaný kapucí od mikiny, přišel na benzínku ozbrojený pistolí krátce po osmé hodině večer. Po čerpadláři, kterého stále ohrožoval zbraní, žádal vydání peněz z pokladny. Ty si pachatel nakonec vzal z pokladny sám a utekl. Jednalo se o několik desítek tisíc korun. Při loupeži naštěstí nedošlo ke zranění čerpadláře.

Kriminalisté ihned po zjištění všech informací zahájili šetření a po neznámém pachateli pátrali. Zatím ale nebyli úspěšní,  po pachateli marně pátrají, a proto žádájí o pomoc i veřejnost. Mělo se jednat o mladého muže vysokého zhruba 170 - 175 centimetrů, ve věku 22 - 25 let, bez vousů či markantů v obličeji, světlých vlasů. Na sobě měl šedivou mikinu (tzv. klokanku) s kapucí, na nohou černé tenisky (tzv. skatky) s bílými tkaničkami a bílým podrážkovým lemem. Pokud někdo muže na fotografiích (viz níže) pozná, přivítají kriminalisté poznatky na bezplatné lince tísňového volání 158.

____________________________________________
Naposledy řešili kriminalisté ozbrojenou loupež minulou středu, kdy do jednoho z hejnických barů přišel ozbrojený pachatel a žádal vydání peněz. V tomto případě ale pachatel zbraň použiil. Poté, co mu barman odmítl peníze vydat, jej střelil z bezprostřední blízkosti do hrudi a utekl. Na základě zveřejněných záběrů z bezpečnostních kamer v baru a pomoci veřejnosti se podařilo pachatele loupeže v minulých dnech zadržet a obvinit ze dvou trestných činů. Z loupeže a nedovoleného ozbrojování. Rovněž byl podán prostřednictvím státního zastupitelství návrh na jeho vzetí do vazby. Tu soudce neakceptoval a obviněný je dále vyšetřován na svobodě.

 

mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí
4. 7. 2014

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem