Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pomůžete vypátrat lupiče?

Včera před polednem došlo ve Vršovicích k loupežnému přepadení banky. Poznáte pachatele? 

K loupeži samotné došlo v jedné z bankovních poboček v Moskevské ulici přibližně v půl dvanácté dopoledne. V tu dobu přišel k pokladní přepážce muž, který na pokladníka namířil krátkou střelnou zbraň se slovy, „dej sem všechny peníze, hlavně pětitisícovky, a neboj, nic ti neudělám!“.
 
Na to konto pokladník vydal lupiči hotovost v řádu několika stovek tisíc korun, načež hledaný z banky odešel neznámo kam.
 
Záběry bezpečnostní kamery vypovídají o tom, že hledaný je buď velice nezkušeným, začínajícím padouchem, nebo naopak velice sebevědomím a ostříleným suverénem, možná dokonce recidivistu. K těmto domněnkám přivedl kriminalisty ten fakt, že se hledaný při loupež téměř vůbec nemaskuje.
 
Přibližně čtyřicetiletý, 180 cm vysoký muž robustní postavy má totiž obličej kryt pouze částečně kšiltem takzvané baseballky, a na očích má sluneční brýle.
 
Jelikož doposud provedené úkony nevedly k vypátrání konkrétní osoby, obrací se kriminalisté s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. Pokud byste kdokoliv muže na záběrech poznal a víte, kde konkrétně se zdržuje či pohybuje, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 14. 8. 2015
 
Aktualizace 19. 8. 2015
 
Po detailním vyhodnocení veškerých získaných indicií uvolnili kriminalisté další fotografie a záběry bezpečnostních kamer, kde je pachatel shora popsaného loupežného přepadení zachycen velice detailně. To nabízí větší možnost spoluobčanům, které tímto prosíme opětovně o pomoc při pátrání, aby v pachateli identifikovali někoho ze svého okolí.
 
Jednoznačným identifikátorem konkrétní osoby pak může být výrazně vystouplá piha či mateřské znaménko, kterou má hledaný na levé straně krku téměř pod uchem.
 
Stále platí, že jakékoliv informace k osobě hledaného mohou pozorní spoluobčané kriminalistům předat prostřednictvím linky tísňového volání 158.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 19. 8. 2015

vytisknout  e-mailem