Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dětský den v MŠ Sezemice

V pátek nás zradilo počasí, v úterý nám svítilo sluníčko 

Mezinárodní den dětí jsme s dětmi z Mateřské školky Sezemice měli podle původního plánu oslavit v pátek 29. 5. 2009. Už od rána po celém území Pardubic pršelo. Beseda byla smluvená hlavně na ukázku policejních psů, což ve vnitřních prostorách školky bylo nereálné. Přesto jsme se za dětičkama vypravili.
Vzali jsme sebou omalovánky a dětem jsme tak trochu povyprávěli o tom, co policisté dělají, jak se mají lidé chovat na komunikaci, že při jízdě na kole děti musí mít cyklistickou přilbu, ve vozidle musí sedět v dětské autosedačce, že si nesmí brát sladkosti ani jiné věci od cizích lidí a že s nimi nesmí nikam chodit.
Jelikož jsme věděli, co děti při pěkném počasí na zahradě školky uvidí, povyprávěli jsme jim i o policejních psech. Děti věděly, že hledají zloděje, ale nikoho nenapadlo, že by mohlo dojít k situaci, kdy by policejní psi hledali je, nějakou babičku, nebo rodiče. Naštěstí se s tímto nikdo nesetkal a budeme doufat, že se ani v budoucnu nesetká.
Jak nás v páteční dopoledne počasí zradilo, úterní den nám vše vynahradil. Pět psovodů a čtyři čtyřnozí policejní pomocníci mohli dětem předvést to, co v pátek o pejscích zjistili.
Na začátek jsme si děti vyzkoušeli, zda si pamatují, co jsme jim vyprávěli. Je vidět, že děti mají bystré hlavičky. Na naše otázky znaly odpovědi, proto jsme dali slovo hned policejním pejsků. Další část ukázek byla totožná s besedou v Mateřské školce Korálek. To, co pejsci předvádějí se dočtete zde.
Na závěr jeden pejsek něco "vyčmuchal". V trávě našel několik velkých barevných obálek - pro každou třídu 1. Co v nich bylo? Indstrukce, jak se dostanou k pokladu. A co na ně čekalo? Paní učitelka to prozradila pouze nám - taška plná nanuků.
nprap. Eva Maturová
3. 6. 2009

 

Odkazy do noveho okna

MŠ Sezemice 1

MŠ Sezemice 1 

Detailní náhled

MŠ Sezemice 2

MŠ Sezemice 2 

Detailní náhled

MŠ Sezemice 3

MŠ Sezemice 3 

Detailní náhled

MŠ Sezemice 4

MŠ Sezemice 4 

Detailní náhled

MŠ Sezemice 5

MŠ Sezemice 5 

Detailní náhled

MŠ Sezemice 6

MŠ Sezemice 6 

Detailní náhled

MŠ Sezemice 7

MŠ Sezemice 7 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem