Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Krádež šperků z bytu

Zlodějky mluvily německy 

Policisté v Jaroměři hledají zlodějky, které se o víkendu vloudily do bytu stařenky a ukradly jí šperky. Již druhý případ, který vykazuje stejné rysy, zaznamenali v krátké době policisté náchodského regionu. Minulý týden v úterý podvodnice úřadovaly v Náchodě, ve středu se vetřely k třiaosmdesátileté paní v Jaroměři. Ta na chybějící domácí poklady přišla až o tomto víkendu a policii tedy vše nahlásila s několikadenním zpožděním.
 
Dvě ženy středního věku v dopoledních hodinách ve středu 29. 7. 2009 zaklepaly na byt stařenky a požadovaly po ní, zda by jim nedala napít vody. Celou dobu stařenku zaměstnávaly a hovořily na ní německy. Bez pozvání ji následovaly do bytu a nechaly pootevřené dveře. Na to již čekala třetí osoba, rychle vnikla dovnitř, vše prohledala a z ložnice jí odcizila zlaté šperky. Aby stařenku nějak zabavily, první dvě ženy jí nejprve nabízely deky za výhodnou cenu, později i zadarmo. Když zlodějka konečně našla, co chtěla, najednou se sebraly a byly pryč.
 
Policisté by chtěli varovat všechny seniory, aby opravdu nikoho neznámého nevpouštěli za dveře svých bytů. Ať už lidé přede dveřmi chtějí cokoli, mluvte s nimi jen přes zajištěné dveře. V případě sebemenších pochybností volejte policii, nejsnadněji přes linku tísňového volání 158, nebo pokud znáte číslo na Váš policejní obvod, můžete také volat policisty přímo z vašeho rajónu. Přivolaná hlídka situaci prověří, pokud lidé před Vašimi dveřmi budou opravdu v nouzi, policisté jim pomohou. Pokud to však budou podvodníci a zloději, hlídka je zajistí a společně tak zabráníte okrádání dalších lidí, mnohdy starých, opuštěných, bezmocných proti lidské chamtivosti. Ilustrační foto
por. Bc. Eva Prachařová – tisková mluvčí
3. 8. 2009

vytisknout  e-mailem