Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Chtěl koupit minibagr

ZLÍNSKO: Přišel o 78 tisíc korun. 

Podvodem na internetovém bazarovém portálu se zabývají policisté z Luhačovic. Z podvodu je podezřelý neznámý pachatel, který na internetu nabízel ke koupi minibagr, přičemž zinkasoval platbu, ale zboží nedodal.

Devětačtyřicetiletý muž z obce u Luhačovic chtěl koupit minibagr, hledal proto na různých bazarových portálech, kdo ho nabízí. Právě takový inzerát našel, zavolal proto prodejci, zeptal se ho na všechny podrobnosti a rozhodl se, že minibagr koupí. Prodejce mu vysvětlil, že má skutečně mnoho zájemců a proto je nutné uhradit celou cenu předem na jeho bankovní účet. Na email poslal zájemci fakturu a ten uhradil požadovaných 78 500,- korun. Prodejce slíbil, že po obdržení peněz stroj pošle firemní dopravou.

Po odeslání platby začal mít muž pochybnosti a zavolal do firmy, která byla uvedena na faktuře jako prodejce. Ve firmě mu vysvětlili, že bagry sice prodávají, ale jinou značku a že není první, kdo kvůli inzerátu volá. Potvrdili mu, že muž uvedený na faktuře v této firmě nepracuje a někdo zneužil jméno jejich firmy.

Kupující šel do banky ve snaze platbu zablokovat, ale to se mu nepodařilo, proto podal obratem trestní oznámení na policii.

Policisté z Luhačovic zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvod, za který hrozí pachateli až dvouletý trest odnětí svobody.

  

https://www.policie.cz/clanek/vanocni-darky-nakupujte-bezpecne-z-pohodli-domova.aspx

7. května 2024, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem