Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Beseda na dětské klinice

Fakultní nemocnice Hradec Králové  

V odpoledních hodinách včerejšího dne 5. dubna 2011 navštívil policista Preventivně informační skupiny Hradec Králové Fakultní nemocnici Hradec Králové. Do zařízení strážce zákona zavítal za dětmi, které jsou zde hospitalizované a navštěvují Základní a mateřskou školu při Fakultní nemocnici. Setkání zorganizovalo vedení uvedené školy. Vzhledem k věku posluchačů, který se pohyboval od 5 do 15 let, bylo hovořeno na různá témata, která byla především směřována k mladším posluchačům. Děti byly seznámeny s náplní práce policistů, čím je policista ve službě vybaven, jakou užívá techniku, nebo jak může být pachatel přestupku, či trestného činu za své jednání potrestán.
Dále bylo hovořeno o bezpečnosti v silničním provozu, kdy policista zdůraznil, že chodník, či snad vozovka nejsou určeny k míčovým nebo jiným hrám s doporučením, že i jízda na kolečkových bruslích je pro uživatele bezpečnější na hřišti, či na drahách k tomu určených. Dále policista žákům přednesl informace o vhodnosti používání ochranných a bezpečnostních prvků, jako je přilba, chrániče, či reflexní prvky umístěné na oblečení. V závěru setkání policista pohovořil o doporučené výbavě jízdního kola, kdy právě k bicyklu neodmyslitelně zejména pro mládež patří ochranná přilba. Právě přilba, či chrániče loktů, či kolen mohou zabránit zraněním, se kterými jsou děti v nemocnicích často hospitalizované. Děti byly během setkání velmi pozorné a policistu v mnohých případech ve výkladu doplňovaly, kdy informace byly věcné, pravdivé a leckdy i úsměvné.
Na závěr velmi příjemného setkání si některé děti vyzkoušely část policejní výstroje a strážce zákona od dětí dostal krásné ručně vyrobené květiny s tématikou dopravních značek. Dětem policista na kliniku rovněž donesl nějaké „dárky“, jednalo se o policejní omalovánky, vystřihovánky, informační letáky, či reflexní prvky oddělení BESIP. Jistě se nejednalo o poslední návštěvu tohoto zařízení.

čtěte také:
Nebezpečí kyberšikany
– článek z preventivní akce na Jičínsku
Šikana a kyberšikana - článek z preventivní akce na Jičínsku
Besedy pro hradecké žáky i předškoláky - článek z preventivní akce na Královéhradecku

Více informací k bezpečnému pohybu v silničním provozu naleznete na:
www.ibesip.cz

Tato přednáška navazuje na preventivní aktivity královéhradecké policie, které se v měsíci dubnu zaměřují především na BEZPEČNOST SILNIČNÍHO PROVOZU.

nprap. Jan Čížkovský
6. dubna 2011
foto PČR
 

vytisknout  e-mailem