Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Besedy pro hradecké žáky i předškoláky

Bezpečně na internetu a na vozovce  

Od pondělí 28. 3. do středy 30. 3.2011 se v Preventivně informačním centru královéhradecké policie uskutečnilo 5 preventivních přednášek. Při přednáškách policistovi naslouchalo celkem 95 dětí.
Ve 4 případech Policii ČR navštívili sedmáci a osmáci Základní školy, ul. Štefcova z Hradce Králové, kteří si vyslechli důležité informace k bezpečné virtuální komunikaci. Policista dětem sdělil jak bezpečně zacházet se svým heslem, které musí být ovšem samo o sobě bezpečné a nikoliv například 1234, nebo stejné jako jméno uživatele účtu atd. Dále zazněly informace o tématu kyberšikany a podrobně bylo hovořeno o manipulativním jednání osoby prostřednictvím virtuální komunikace s cílem setkat se s vyhlédnutou obětí, kterou může být právě dítě školního věku, tedy KYBERGROOMINGU. Posluchači byli rovněž seznámeni s internetovými stránkami Policie České republiky
Pátá přednáška byla pro žáky Mateřské školy Kamarád. Třída delfínků se od policisty dozvěděla, jaká nebezpečí na ně číhají v silničním provozu, jak se chovat při oslovení cizím člověkem, nebo co dělat když uvidím na zemi ležet zajímavý, leč neznámý předmět. Před ukončením přednášky žáci od policisty dostali reflexní vesty s logem oddělení BESIP, které jsou do mateřských škol distribuovány v rámci kampaně Ministerstva dopravy České republiky „JSME VIDĚT“. Rozdíl ve viditelnosti si žáci ihned vyzkoušeli.
V průběhu přednášek posluchači dále zhlédli část prezentačního filmu o královéhradecké policii, nebo videa jednotlivých složek Policie ČR.

 

Fotogalerie ke zhlédnutí zde...

Více informací k bezpečné virtuální komunikaci naleznete zde na stránkách partnerů královéhradecké policie.

www.e-bezpeci.cz
www.seznamsebezpecne.cz


Partner královéhradecké policie ve tvorbě informačních materiálů k rizikům virtuální komunikace je Krajský úřad královéhradeckého kraje.

Čtěte také:
Za dětmi ve Vernéřovicích– článek z preventivní akce na Náchodsku
Na Základní škole v Hronově - článek z preventivní akce na Náchodsku
Beseda spojená s exkurzí- Článek z preventivní akce na Jičínsku

 


nprap. Jan Čížkovský
30. března 2011
foto PČR
 

vytisknout  e-mailem