Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zvýšený dohled v silničním provozu

KLADENSKO - Policisté budou dohlížet na zesílený provoz při posledních prázdninových dnech. 

Kladenští policisté se zapojili do celorepublikové dopravní akce, která probíhá ve dnech od 29. srpna do prvního týdne měsíce září 2016. Dopravní akce je zaměřena na zvýšený dohled na pozemních komunikacích a dodržování předpisů v silničním provozu v době posledních prázdninových dnů a víkendu prvního týdne v měsíci září, kdy je předpoklad zesíleného provozu při návratu ještě některých dětí z letních prázdnin.

Při výkonu kontrolní činnosti na pozemních komunikacích budou policisté dohlížet nejen na plynulost a bezpečnost silničního provozu, ale zaměří kontroly i na používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, dodržování dovolené rychlosti jízdy vozidel v obci i mimo obec a dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči dopravních prostředků před jízdou a i během jízdy. Při dopravní akci nebude opomenuto ani na ostatní účastníky silničního provozu, jimž jsou chodci a cyklisté.

V rámci dopravně bezpečnostního opatření bude zesílen výkon služby policejních hlídek, a to nejen na pevných stanovištích, ale i pohyblivými motorizovanými policejními hlídkami.

Cílem této dopravně bezpečnostní akce je snížit závažná porušení pravidel silničního provozu, neboť neukázněnost a nedisciplinovanost některých řidičů vede až k vážným dopravním nehodám.

Kladenští policisté se dopravně bezpečnostní akce zúčastní ve třech vytipovaných dnech, kdy budou policejní hlídky vykonávat kontrolní činnost po celém území kladenského okresu.

Prvním dnem, kdy kladenští policisté dohlíželi na plynulost v silničním provozu na pozemních komunikacích kladenského okresu v rámci této dopravně bezpečnostní akce bylo pondělí 29. srpna 2016.

V průběhu dopravní akce bylo zkontrolováno 101 vozidel, u kterých bylo zjištěno 12 přestupků. Z celkového počtu přestupků bylo 11 vyřízeno uložením blokové pokuty a 1 byl oznámen správním orgánům. Za přestupky neukázněných řidičů byla na blokových pokutách vybrána finanční hotovost ve výši 2 300,-Kč. Ve 3 případech bylo zjištěno nepoužití bezpečnostních pásů, ve 2 případech byla vozidla bez dálničních známek, 1 přestupek byl zjištěn u cyklisty a u 1 vozidla byl nevyhovující technický stav. Dále policisté v rámci akce zjistili 1 pachatele trestné činnosti, který je podezřelý z maření výkonu úředního rozhodnutí.

V kontrolní činnosti při dopravně bezpečnostní akci budou kladenští policisté pokračovat i v následujících dnech.

 

 

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

30. srpna 2016

vytisknout  e-mailem