Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zvýšený dohled na silničním provozem

Na Chrudimsku dvě dopravní akce 

V Chrudimském regionu se uskutečnili dvě dopravní akce v pátek 3. 7.2009 od 21:00 do 01:00 dne 4.7.2009 a dne 7.7.2009 od 04:00 do 06:00.
 
Páteční akce byla zaměřena na alkohol a drogy a samozřejmě i na dodržování obecně platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích.
 
Do akce byly nasazeni policisté pořádkové a dopravní služby. Zkontrolovali 149 motorových vozidel. Zjistili 12 přestupků. Deset z nich bylo vyřízeno na místě. Dva přestupky policisté oznámili správnímu orgánu. Zjistili jednoho řidiče, který nedodržel stanovenou rychlost a jeden řidič řídil vozidlo bez řidičského oprávnění. Další řidič jel nepřipoutaný, pět vozidel nevyhovovalo technickému stavu.
Ohrožení pod vlivem návykové látky
 
  • Jízda pod vlivem alkoholu
Dne 3.7.2009 v dvaadvacet hodin v obci Slatiňany místní část Trpišov kontrolovali dopravní policisté 51letého řidiče vozidla Mercedes ze Slatiňan. Při dechové zkoušce řidič nadýchal 1,19 promile Při dalších opakovaných zkouškách byly zjištěny hodnoty 1,22 promile a 1.32 promile. Řidič odmítl podepsat potvrzení o dechové zkoušce. Odbornému lékařskému vyšetření a odběru krve se podrobil. Policisté řidiči zadrželi řidičský průkaz a další jízdu s vozidlem zakázali.
 
V úterý v ranních hodinách proběhla obdobná dopravní akce, kdy policisté také kontrolovali řidiče autobusů.  Lze konstatovat, že nebyl zjištěn jediný přestupek, kterého by se dopustil řidič autobusu.
 
Policisté zkontrolovali celkem 92 vozidel. Zjistili devět přestupků. Dva řidiči řídili vozidlo pod vlivem alkoholu, jeden řídil bez řidičského oprávnění a jeden řidič nebyl připoutaný.  U dvou vozidel zjistili nevyhovující technický stav.
 
  • Jízda bez řidičského oprávnění
Dne 7.7.2009 ve 4:45 v obci Luže byl kontrolován řidič vozidla Peugeot 306. Provedenou kontrolou bylo zjištěno, že není držitelem žádného řidičského oprávnění a dále má rozhodnutím Obvodního soudu pro Prahu 2 vysloven zákaz řízení motorových vozidel do března 2010. 34letému řidiči policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu Maření výkonu úředního rozhodnutí a Řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.
nprap. Věra Hamáčková
7.7.2009

                                                                                             

vytisknout  e-mailem