Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Zvýšená nehodovost na silnicích

Jihočeský kraje - Vícekrát, než v jiných dnech, vyjížděli dopravní policisté k událostem s nehodovým dějem. 

Včerejší extrémní den díky orkánu Ignác se na území našeho kraje projevil i na zvýšené nehodovostí a zásahům, společně s příslušníky Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje, při pádech stromů na komunikace.

Za uplynulých 24 hodin řešili dopravní policisté i jejich kolegové z pořádkové policie 55 dopravních nehod, kdy se naštěstí lehce zranilo jen několik osob. Jednalo se vesměs o nehody nárazem do druhých vozidel, do pevné překážky nebo vjetí mimo silnice.

V 34 případech jsme řešili události se zmíněnými pády stromů na komunikace, kdy se na určitou dobu uzavírali hlavní tahy, například u Horní Vltavice silnice I/4, tak silnice nižších tříd.

Jak bylo uvedeno, došlo jen k lehkým zraněním, bez větší újmy na zdraví. Způsobená škoda se pohybuje v řádech statisíců korun.

Všem řidičům připomínáme na zásady bezpečně jízdy při zhoršeném počasí a dodržování rychlostních limitů. V horských oblastech kraje lze v následujících dnech očekávat nízké teploty, možnost slabého sněžení a námrazu. Proto neotálejte s výměnou letních pneumatik za zimní obutí vašich vozidel!

Kdo je připraven, není překvapen…

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

22. října 2021

vytisknout  e-mailem