Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Žvýkala pizzu a němě zírala na hlídku

ZLÍNSKO: 2,99 promile hovoří za vše. 

Vizovická policejní hlídka měla v pondělí večer zážitek s totálně opilou řidičkou. Policisté vykonávali službu ve Slušovicích a kolem jednadvacáté hodiny si všimli auta, které jelo podezřele pomalu. Když řidička přijela blíž k policistům, snažili se ji zastavit. Žena s nepřítomným výrazem ve tváři však nereagovala, dobrzdila až na poslední chvíli. Asi měla hodně práce – kromě řízení ještě pojídala pizzu. Pokusila se zaparkovat v odstavném pruhu, což se jí podařilo až po několika pokusech.
Řidičku velmi překvapilo, že po ní policisté chtějí doklady. Policistka ji o ně žádala opakovaně. Musela mluvit zřetelně, pomalu a polopatisticky, aby ženě došlo, o co jde. Pak si řidička vzpomněla, že u sebe kromě občanky žádné doklady nemá. Napoprvé se nepodařilo udělat ani dechovou zkoušku. Po několika minutách marných pokusů však žena nadýchala 2,99 promile. Policisté v evidencích zjistili, že okresní soud tuto šestačtyřicetiletou ženu ze Slušovic za závažné prohřešky v dopravě letos potrestal zákazem řízení, a to až do roku 2015. Za jízdu v opilosti je navíc až do roku 2014 v podmínce!
Komunikace s řidičkou byla velmi komplikovaná a zdlouhavá. Nakonec podstoupila lékařské vyšetření a odběr materiálu. Je reálné, že za ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí stráví nějaký čas ve vězení.

 

27. července 2012, Jana Macalíková

vytisknout  e-mailem