Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zvonili jsme u domů se seniory

VSETÍNSKO: V rámci projektu „ Víš, kdo je za dveřmi! “ jsme dnešní dopoledne navštívili domácnosti obývané našimi staršími spoluobčany.  

Byli jsme v obcích Prostřední Bečva a Vigantice, kde jsme navštívili více jak třicet domácností. Se seniory jsme se bavili o podomních prodejcích a různých podvodnících, kteří tyto staré lidi vyhledávají z důvodu jejich důvěřivosti. Zdůraznili jsme uzamykání hlavních dveří, ale i dveří kůlen, garáží a jiných budov. Důležité je i ověření si návštěvy kukátkem nebo pohledem z přízemního okna. Lsti, jakých podvodníci využívají, jsou různorodé, od zápisu stavu vody či plynu, přes nevolnost po zmínky těžkostí členů rodiny a finanční pomoci pro ně. Připomněli jsme i blížící se „dušičky“, které využívají pachatelé k odcizení odložených věcí v autech a období větších nákupů, kdy je větší možnost kapesních krádeží.
Že tato nebezpečí existují, dokazuje i případ z letošního ledna, kdy se pod záminkou zápisu vody vloudily do domácnosti osmdesátiletého muže z Rožnova pod Radhoštěm dvě ženy. Tyto si všimly, kam si pán ukládá peněženku a při využití jeho další nepozornosti mu ji odcizily i s více jak dvaceti tisíci korunami.
V rámci tohoto projektu navštěvujeme různé obce celého okresu a dostává se nám kladného ohlasu. I proto budeme v této aktivitě pokračovat.
 
 
25. října 2011 nprap. Bc. Vladislav Malcharczik
 
 
Senioři ViganticeSenioři Vigantice
Senioři Prostřední BečvaSenioři Prostřední Bečva
 
 

vytisknout  e-mailem