Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zvlášť nebezpečný recidivista opět za mřížemi

HRADECKO - Muž je obviněn ze čtyř trestných činů najednou. 

V minulém týdnu kriminalisté z oddělení obecné kriminality územního odboru Hradec Králové po předchozím souhlasu státního zástupce zadrželi 68letého muže, kterého následně obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež a přečinů vydírání, podvod a zpronevěra. 
Vyšetřovatel mu klade za vinu, že na začátku července v centru Hradce Králové oslovil 66letou ženu, které pomohl s nákupem až do jejího bydliště, kde v kuchyni využil její chvilkové nepozornosti a odcizil jí 25 tisíc korun. V polovině září oslovil opět v Hradci Králové ženu ve věku 73let, z které vylákal pod smyšleným jménem a se smyšlenými záminkami 63 tisíc korun. Jako jednu ze záminek uvedl, že havaroval a potřebuje nutně peníze na opravu auta. Po ženě, u níž pár dní pobýval, požadoval však další a další peníze. Poslední částku mu vydala až po slovním a následném fyzickém napadení. Ženě způsobil zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření.
Policisté z evidencí zjistili, že muž má v rejstříku trestů již 17 záznamů a že se jedná o zvlášť nebezpečného recidivistu, který naposledy brány vězení opustil v polovině loňského července, kde si odpykával 10letý trest za násilnou trestnou činnost. 
Z důvodné obavy, že by mohl v trestné činnosti pokračovat, uprchne nebo bude ovlivňovat svědky, byla na něho minulý týden uvalena vazba.
Jelikož je nezaměstnaný a ani nepobírá žádné finanční prostředky, je velmi pravděpodobné, že během roku, co je na svobodě, podvedl další ženy. Muž vystupuje pod fiktivními jmény, převážně však užívá jméno Robert a pod fiktivními záminkami z žen láká peníze.

Podvedené ženy, které se na různých místech v Hradci Králové seznámily se starším mužem, jemuž daly nějaké peníze, vyzýváme, aby odhodily případný stud a přihlásily se na lince 158. 

por. Iva Kormošová
5.10.2021, 8.00

 

vytisknout  e-mailem