Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tísňová linka

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žadatel požádal o následující informace:

Policii ČR je možno kontaktovat v případě, že mám informaci odůvodňující provedení neodkladného zákroku v případech přímého ohrožení života, zdraví, majetku nebo veřejného pořádku,", na telefonním čísle 158.

Je možné kontaktovat policii ČR na tomto čísle i pomocí SMS?

Pokud ne je možné informovat polici ČR pomocí SMS o informaci odůvodňující provedení neodkladného zákroku v případech přímého ohrožení života, zdraví, majetku nebo veřejného pořádku,", na nějakém jiném telefonním čísle? Jaké toto telefonní číslo je?

Pokud toto číslo existuje, je toto číslo různé v různých krajích? Pokud je toto číslo různé v různých krajích poskytněte mi prosím toto číslo pro Jihomoravský kraj a Prahu.

Policie České republiky žadateli poskytla následující informace:

K otázce: „Je možné kontaktovat Policii ČR na tomto čísle i pomocí SMS?“

Tísňová komunikace formou SMS bude spuštěna na lince tísňového volání 158 pro všechny občany po nabytí účinnosti novely zákona č. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích.

K otázce: „Je možné informovat Policii ČR pomocí SMS o informaci odůvodňujících provedení neodkladného zákroku v případech přímého ohrožení života, zdraví, majetku nebo veřejného pořádku, na nějakém jiném telefonním čísle? Jaké toto telefonní číslo je?“

Od roku 2006 je Policie ČR schopna přijímat tísňovou komunikaci formou SMS zpráv pouze u osob se sluchovým postižením v rámci Projektu tísňové linky pro neslyšící. Na telefonní číslo 603 111 158 je sluchově handicapovaným uživatelem odeslána SMS zpráva se základními údaji příjmení odesílatele, místo události, krátký popis události, případné zranění. Zpráva je přijata v systému pro operační řízení na operačním středisku Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy, kde je vyhodnocena a okamžitě předána dle místní příslušnosti k řešení.

K otázce: „Pokud toto číslo existuje, je toto číslo různé v různých krajích? Pokud je toto číslo různé v různých krajích poskytněte mi prosím toto číslo pro Prahu a Jihomoravský kraj.“

Viz předchozí odpověď.

pplk. JUDr. Lucie Žárská, 16. 7. 2021

vytisknout  e-mailem