Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Správa logistického zabezpečení

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žadatel se domáhal poskytnutí následujících informací:

„1) Kdy byl zřízen a na základě čeho organizační článek Policejního prezidia ČR a to Správa logistického zabezpečení Policejního prezidia ČR.

2) Měla Správa logistického zabezpečení Policejního prezidia ČR dříve jiný název (označení)? A pokud ano, jakého znění?

3) Žadatel žádá zaslat kopie rozhodnutí o jmenování všech ředitelů správy logistického zabezpečení Policejního prezidia a Hospodářské správy Policejního prezidia za roky 2000 až 2020, včetně rozhodnutí o jejich odvolání z funkce ředitele správy logistického zabezpečení Policejního prezidia.

Žadatel navrhuje, aby z požadovaných a zaslaných listin o jmenování a odvolání z funkce byly začerněny (znečitelněny) osobní údaje osob a to datum narození a bydliště.“

                                                                                                                                                   Policie České republiky poskytla žadateli následující informace:

Ad 1)

Správa logistického zabezpečení Policejního prezidia České republiky byla zřízena k datu 1. ledna 2009 na základě změny organizační struktury Policejního prezidia České republiky schválené ministrem vnitra. 

Ad 2)

Správě logistického zabezpečení Policejního prezidia České republiky předcházel odbor hospodářského zabezpečení policejního ředitelství (od 1. ledna 1993), odbor ekonomického zabezpečení Policejního prezidia České republiky (od 1. července 1993), útvar ekonomického zabezpečení Policejního prezidia České republiky (od 1. dubna 1994) a hospodářská správa Policejního prezidia České republiky (od 1. března 1998).   

Ad 3)

Ing. Pavel Kolář byl ředitelem hospodářské správy Policejního prezidia České republiky od 1. ledna 2000 do 31. prosince 2008 a ředitelem Správy logistického zabezpečení Policejního prezidia České republiky od 1. ledna 2009 do 28. února 2011. Požadované dokumenty vztahující se k dotčené osobě jsou součástí jejího osobního spisu a tento spis je uložen v Archivu bezpečnostních složek, který je správním úřadem odlišným od Policie České republiky. Povinný subjekt proto sdělil žadateli, že mu nemůže poskytnout požadované dokumenty vztahující se k uvedené osobě, neboť jimi nedisponuje.

Ing. Bc. Pavel Povolný byl ředitelem Správy logistického zabezpečení Policejního prezidia České republiky od 1. dubna 2011 do 28. února 2014. Požadované dokumenty vztahující se k dotčené osobě jsou součástí jejího osobního spisu a tento spis byl Policií České republiky dne 19. března 2014 zaslán Hasičskému záchrannému sboru České republiky, který je bezpečnostním sborem odlišným od Policie České republiky. Povinný subjekt proto sděluje žadateli, že mu nemůže poskytnout požadované dokumenty vztahující se k uvedené osobě, neboť jimi nedisponuje.

Ing. Stanislav Loskot byl ředitelem Správy logistického zabezpečení Policejního prezidia České republiky od 1. března 2014 do 30. dubna 2014. Požadované dokumenty vztahující se k dotčené osobě jsou součástí jejího osobního spisu a tento spis je uložen v Archivu bezpečnostních složek, který je správním úřadem odlišným od Policie České republiky. Povinný subjekt proto sděluje žadateli, že mu nemůže poskytnout požadované dokumenty vztahující se k uvedené osobě, neboť jimi nedisponuje.

Povinný subjekt poskytl žadateli požadované dokumenty ve vztahu k osobě Ing. Miroslava Hajného, PhDr. Jaromíra Bischofa a Ing. Michala Keřky po znečitelnění údajů o datu narození a bydlišti dotčených osob, jež žadatel nepoptává, a dalších informací v nich obsažených, u nichž to stanoví zákon.   

PhDr. Jiří Vokuš, 30. července 2020

vytisknout  e-mailem