Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policejní prezident

Policejní prezidium České republiky obdrželo podání označené jako žádost o informace, v němž žadatel uvádí: 

„Věc: žádost o informace dle zákona č. 106/1999 Sb. nezbytná k řádné žalobě na statutárního  zástupce vaší korporace od členů výzkumu (název žadatele).

K žádosti: V ust. § 8b InfZ je uvedeno, že povinné subjekty poskytnou základní osobní údaje o osobě, které poskytl veřejné prostředky, ale tyto osobní údaje se poskytnou pouze v rozsahu: jméno, příjemní, rok narození, obec, kde má příjemce trvalý pobyt. Například v případě žalovaného předsedy Městského soudu v Praze jsou povinné informace následující: (JUDr.) Libor Vávra, rok narození 1963, obec Praha.

Žádost: Sdělte informaci s identifikačními daty (jméno a příjmení, rok narození a obec trvalého bydliště)  vašeho statutárního zástupce/zástupkyně  v rozsahu výše uvedeném.  Pokud jste již v dřívějším období všechny výše uvedené informace poskytli, pošlete kopii vašeho rozhodnutí. Sdělte rovněž, který soud je příslušný projednat žalobu, ve které jsou žalovaní z Prahy, Brna, Olomouce ad. a zda se domníváme správně, že je to Krajský soud v Brně, protože zde je sídlo organizovaného zločinu (NS a NSZ, ÚS ČR), viz níže.“

Policie České republiky odložila předmětnou žádost o informace ve vztahu k její druhé části, neboť požadovaná informace se nevztahuje k její působnosti, a poskytla žadateli následující informace vztahující se k její první části:

Police České republiky není korporací, nýbrž ozbrojeným bezpečnostním sborem, a nemá statutárního zástupce ve smyslu předmětné žádosti o informace. V čele Policie České republiky je policejní prezident, aktuálně genmjr. Mgr. Bc. Tomáš Tuhý.

PhDr. Jiří Vokuš, 9. srpna 2017

vytisknout  e-mailem