Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pokutové bloky

Žadatel se domáhal následujících informací:  

1. Zda do dne podání žádosti je v platnosti 45 Závazný pokyn policejního prezidenta, ze dne 3. 4. 2009, kterým se upravuje postup při manipulaci s bloky k ukládání pokut, bloky na pokutu na místě nezaplacenou a finančními prostředky vybranými v blokovém řízení, zejména Čl. 3 odst. 4 uvedeného Závazného pokynu.

2. Pokud není v platnosti 45 Závazný pokyn policejního prezidenta (viz bod 1 žádosti), jaký právní či interní předpis jej nahrazuje.

3. Délka skartační lhůty u rozhodnutí v blokovém řízení (bloku na pokutu, bloku na pokutu na místě nezaplacenou) uloženou příslušníky Policie ČR.

4. Doprovodné informace, kolik jednotlivých konkrétních dokumentů s informacemi bylo poskytnuto ke každému jednotlivému očíslovanému bodu této žádosti a kolik jednotlivých stran s informacemi mají tyto jednotlivé poskytnuté konkrétní dokumenty, aby bylo nepochybné, kolik konkrétních dokumentů s jakým počtem stran s informacemi bylo poskytnuto ke každému jednotlivému očíslovanému bodu této žádosti. (dle ust. § 3, odst. 6, zákona č. 106/1999 Sb.).“

Policie České republiky poskytla žadateli následující informace:

Ad 1. Závazný pokyn policejního prezidenta č. 45/2009, kterým se upravuje postup při manipulaci s bloky k ukládání pokut, bloky na pokutu na místě nezaplacenou a finančními prostředky vybranými v blokovém řízení, není platný. Platnosti a účinnosti pozbyl uplynutím dne 31. prosince 2012.

Ad 2. Závazný pokyn policejního prezidenta č. 45/2009, kterým se upravuje postup při manipulaci s bloky k ukládání pokut, bloky na pokutu na místě nezaplacenou a finančními prostředky vybranými v blokovém řízení, byl zrušen a nahrazen závazným pokynem policejního prezidenta č. 190/2012, kterým se upravuje postup při manipulaci s pokutovými bloky a finančními prostředky vybranými v blokovém řízení a kterým se mění závazný pokyn policejního prezidenta č. 221/2011, kterým se upravují některé postupy v řízení o přestupcích. Tento interní akt řízení je aktuálně platný a účinný.

Ad 3. Skartační lhůta je 5 let.

Ad 4. V souvislosti s poskytnutím požadovaných informací nejsou poskytovány žádné doprovodné informace. 

PhDr. Jiří Vokuš, 4. ledna 2016

vytisknout  e-mailem