Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zvěř na silnicích stále překvapuje

NÁCHODSKO – Nejvíc jí přebíhá pozdě večer a časně zrána. 

Střet se zvěříStřet se zvěří/Foto Policie ČRNa srnu, která vyskočila z příkopu přímo před kola vozu, již nestihl zareagovat 38letý řidič osobního automobilu Renault Megane, jedoucí ve středu 14. 11. 2018 před půl šestou ráno po silnici mezi Horním a Dolním Adršpachem. Vůz do zvířete narazil levou přední částí vozidla a při nárazu srnu usmrtil. Při nehodě nebyl samotný řidič nijak zraněn, hmotná škoda na vozidle činila 5.000 korun, na usmrceném zvířeti 1.000 korun. Alkohol u řidiče vyloučila dechová zkouška.Policisté na místě sepsali záznam o dopravní nehodě zaviněné zvěří a dál nehodu šetří.

Policisté s přibývající tmou a úbytkem světla v denních hodinách opětovně varují řidiče před zvěří na vozovkách. Zvířata, která neznají dopravní předpisy, často řidiče překvapí a ti jednají zkratkovitě.

Při setkání se zvěří policisté doporučují neprovádět žádné rychlé manévry ani prudce měnit směr jízdy. Snaha o vyhnutí se a zabránění srážce se zvířetem často končí mnohem vážněji, než poškozeným nárazníkem, pomačkanými plechy, či usmrcením zvířete.

Por. Mgr. Eva Prachařová
15. 11. 2018 v 12:30

vytisknout  e-mailem