Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Zveme na ukázky zásahů a zákroků

KRAJ VYSOČINA: Letní kino Jihlava obsadí složky IZS 

Krajské ředitelství policie kraje Vysočina připravilo na červen pro veřejnost u příležitosti oslav Dne Policie České republiky preventivní a prezentační akci. Akce nese název Bezpečný život na Vysočině a uskuteční se ve středu 21. června 2017 době od 9.00 – 12.00 a od 13.00 – 16.00 hodin v areálu letního kina v Jihlavě.

Na dopolední části programu, která odstartuje v 9.00 hodin a je určena pro širokou veřejnost, zejména pro děti mateřských, základních a středních škol celého z našeho kraje, se představí všechny složky integrovaného záchranného systému Kraje Vysočina a další partneři – BESIP, Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra České republiky, Sportovní akademie Jihlava, Armáda České republiky, Kraj Vysočina, Celní úřad pro Kraj Vysočina a další subjekty.

Letošní akce bude v mnohém mimořádná – mediální partner - Český rozhlas Vysočina - bude přímo z Letního kina po celé dopoledne živě vysílat. Návštěvníci se mohou dopoledne těšit na zajímavé a akční ukázky policejních zákroků - ukázka pořádkové jednotky, zákrok proti skupině agresivních osob, zadržení nebezpečných pachatelů speciální jednotkou, slaňování policistů z budovy, ukázka zákroku policejních psovodů proti pachateli, výcvik služebních psů a ukázka výcviku policistů a vojáků. Chybět nebudou ani společné ukázky činnosti profesionálních hasičů i zdravotníků - zásah složek IZS u dopravní nehody motocyklisty s cyklistou a pomoc zraněným osobám. Hasiči mají připravenou ukázku správného hašení požáru oleje nebo velice atraktivní ukázku lezecké skupiny profesionálních hasičů.

Chybět nebudou ani stacionární ukázky dalších partnerů. Součástí akce bude také prezentace moderní techniky policistů, celníků, hasičů, zdravotníků, výstroje a výzbroje policistů a vojáků. Po celé dopoledne se návštěvníci mohou těšit na pestrý doprovodný program – skákací hrad, malování na obličej a různé soutěže. Projekt zajímavých omalovánek s dopravní tématikou „Učíme se s Amálkou“ představí v rámci programu veřejnosti studentky Školy ekonomiky a cestovního ruchu Jihlava. Zájemci se mohou těšit na otočný simulátor nebo speciální automobilový a cyklistický trenažér ÚAMK České republiky.

Součástí letošní preventivní akce bude Olympijský běh 2017, který v tento den proběhne v celé České republice. Po ukončení dynamických ukázek v 11.00 hodin odstartuje přímo v areálu Letního kině Olympijský běh pro školy. Kolem poledne se počítá se slavnostním vyhlášením jeho výsledků.

Partnerem akce Bezpečný život na Vysočině se staly Město Jihlava a Služby města Jihlavy, kteří umožnily, aby se celodenní preventivní program uskutečnil v areálu Letního kina v Jihlavě.  Na odpolední části programu, která proběhne od 13.30 – 16.00 hodin a je určena široké veřejnosti, se organizačně podílí Kraj Vysočina. Pod jeho záštitou proběhne přímo v areálu Letního kina od 14.00 hodin promenádní koncert Havlíčkobrodské dvanáctky. Odpolední program doplní statické ukázky policejní, hasičské i záchranářské techniky. Chybět nebude ani stánek Městské policie Jihlava Zdravotní pojišťovny MVČR, kde bude zájemcům kromě jiného k dispozici výživový poradce.

Po skončení odpoledního programu v Letním kině odstartuje večer Olympijský běh dospělých, který tak završí celodenní zajímavý program zaměřený na zdravý a bezpečný život obyvatel celého našeho kraje.

Záštitu nad akcí převzali hejtman Kraje Vysočina MUDr. Jiří Běhounek a primátor statutárního města Jihlavy PaedDr. Ing. Rudolf Chloupek.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

15. červen 2017

Odkazy do noveho okna

AKCE Letní kino 2017

AKCE Letní kino 2017 

Detailní náhled

Bezpečný život na Vysočině

Bezpečný život na Vysočině 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem