Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Zůstalo jen sedlo se sedlovkou

VSETÍNSKO: V Rožnově pod Radhoštěm se zloděj zmocnil trekového kola. 

Zloději v sobotu stačilo jen dvacet minut, aby se v Rožnově pod Radhoštěm zmocnil uzamčeného kola.  Majiteli z Rožnovska tak vznikla škoda za třináct tisíc korun.

Osmačtyřicetiletý muž z Rožnovska se v sobotu při projížďce na svém trekovém kole zastavil u baru v Rožnově pod Radhoštěm. Kolo si uzamknul u pevného dřevěného zábradlí lankovým zámkem za sedlo a vešel dovnitř. To bylo deset minut před čtvrtou odpoledne. Když se za asi dvacet minut vrátil, z kola mu zůstalo jen sedlo, sedlová trubka a ještě svítící blikačka. Právě nevhodného zajištění využil zloděj a zmocnil se trekového kola černé barvy s bílými nápisy za třináct tisíc korun.

Policisté jak po kole, tak po pachateli krádeže nadále pátrají. Pokud potřebujeme kolo ponechat bez dozoru, měli bychom k jeho uzamknutí najít vhodný předmět. Použít kvalitní zámek a je zde možnost výběru i zámku s elektronickým jištěním a kolo řádně uzamknout. Znamená to lankový zámek provléci rámem kola a pospojovat rám s předním i zadním kolem. Lehce demontovatelné zařízení kola vzít sebou a kolo v kratších intervalech kontrolovat, tak abychom snížili riziko na co nejmenší míru.

21. listopadu 2016, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem